De Bataven opnieuw in finale

31 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

FC Presikhaaf speelt op zondag 10 juni de finale van de Arnhem Cup tegen De Bataven. Dat is een herhaling van de eindstrijd van 2011. De Gendste titelhouder versloeg donderdagavond in de halve finale RKHVV met 4-1.

RKHVV nam in de eerste helft na 35 minuten een voorsprong. Na een overtreding van verdediger Renzo van Duren knalde Jop van Steen de bal schitterend langs doelman Christiaan de Haan. Vlak voor rust was Van Duren nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald door Leon Pruis.
Na de hervatting was De Bataven de bovenliggende partij. RKHVV moest toen verder zonder spits Wessel van der Horst, die al kort na het begin door Van Duren een tik had gekregen. De Bataven kwam in de 57e minuut op gelijke hoogte.  RKHVV-goalie Fabian Philips kon de bal niet vasthouden, waarna Shapoul Ali de gelijkmaker scoorde: 1-1.
Twintig minuten voor tijd verscheen Ali vrij voor de RKHVV-doelman, die met de voet kon redden. Kort daarop haalde verdediger Van Duren van De Bataven de doorgebroken invaller Nick Lentjes onderuit. De prima leidende arbiter Adrie van der Beek volstond met geel.
In de laatste 10 minuten sloeg De Bataven nog driemaal toe. Shapoule Ali zorgde op aangeven van Brandts van dichtbij voor 2-1. Eef van Riel zorgde in de 83e minuut voor de beslissing. Hij krulde bal uit een vrije trap buiten bereik van keeper Fabian Philips in het doel: 3-1. Shapoul Ali maakte het Gendtse feest vlak voor tijd compleet: 4-1.
Middenvelder Jop van Steen van RKHVV zocht na afloop niet naar excuses voor de nederlaag. “Die was verdiend. De Bataven was beter. Het lukte ons niet meer de bal in de ploeg te houden. We hadden ook meer moeten brengen. Zeker in een derby, want we hadden de Arnhem Cup ook graag gewonnen.” 
Ali was met 3 treffers de man van de wedstrijd. Op 10 juni treft hij met De Bataven in de finale FC Presikhaaf, uitgerekend de club waarvoor de aanvaller komend seizoen in actie komt.

Programma Arnhem Cup
Finale
Zo. 10 juni: FC Presikhaaf – De Bataven (19.00 uur).
Dit duel wordt gespeeld op het terrein van VV Elsweide in Arnhem.