De Bataven naar halve finale

13 mei 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De Bataven heeft zich dinsdagavond als eerste ploeg geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. De hoofdklasser uit Gendt was op het terrein van Eendracht met 1-0 te sterk voor derdeklasser Eldenia.

Gertie Rikken zorgde halverwege de tweede helft met een kopbal voor de enige treffer. In de halve finale speelt De Bataven op donderdag 5 juni tegen de winnaar van het duel Babberich – RKHVV. Die laatste wedstrijd is op dinsdag 27 mei.
Eldenia, middenmoter in de derde klasse, hield tegen De Bataven knap stand. De Gendtse hoofdklasser had in het eerste half uur de grootste moeite om tot een fatsoenlijke aanval te komen. Pas in het laatste kwartier voor rust ontworstelde De Bataven zich onder de druk. De beste kans van de eerste helft was echter voor Nick Buijl van Eldenia. De aanvaller, die volgend seizoen de kleuren van De Bataven verdedigt, vond echter doelman Tim Buurman van De Bataven op zijn weg.
Na de hervatting werd de wedstrijd na de treffer van Rikken wat onvriendelijk. Dat leidde uiteindelijk tot een rode kaart voor Bataven-speler Bram Eltink, die zelf ook een paar stevige tackles te verduren had gekregen. In het opstootje dat daarna ontstond kreeg ook aanvoerder Renzo van Duren van De Bataven de rode kaart. Hij probeerde arbiter Erik Huisman te beschermen tegen al te opdringerige ploeggenoten. Van Duren kreeg echter een duwtje en kwam zo licht in botsing met de arbiter, die daardoor ten val kwam. Voor Huisman was dat een reden ook Van Duren van het veld te sturen.
In de laatste minuut kreeg Eldenia nog een goede mogelijkheid, maar die bleef in het tumultueuze duel onbenut.

Zo bleef een stunt van Eldenia uit, maar de Eldense ploeg kon vooral terugkijken op een uitstekende eerste helft. “Die was prima”, zei aanvaller Nick Buijl. “Ik vind het ook knap dat we zo lang de nul hebben vastgehouden. Eigenlijk was die tweede helft ook goed. Jammer dat we zo’n rot goal tegen kregen, want de bal ging via een verdediger met een boogje over onze keeper heen.”
Volgend seizoen verdedigt Buijl de kleuren van De Bataven, nadat hij dit seizoen na een half jaar De Graafschap A1 tijdens de winterstop terugkeerde naar Eldenia. “Ik kreeg niet zoveel speeltijd”, legde Buijl uit. “De Graafschap A1 speelde 4-4-2 en ik ben meer een aanvaller.”

* Foto homepage: Eldenia-speler Nick Buijl, volgend uitkomend voor De Bataven, schudt zijn tegenstander af.

 
Het abitrale trio: arbiter Erik Huisman (midden) en zijn assistenten Marco ten Broek (links) en Rob Oldenhave. (Foto: Nico Kooij)