De Bataven blij met Georgio Tofarides

8 juni 2011 | Van onze AS-redactie

Georgio Tofarides vertrekt van ESA naar De Bataven. De 18-jarige Cypriotische middenvelder startte het afgelopen seizoen in het A1 van ESA, maar veroverde na de winterstop een plek in de hoofdmacht van de Arnhemse club.

Tofarides kwam in januari 2008 naar Nederland. “Met het doel om hogerop te komen in de voetballerij”, zegt Tofarides, die bij ESA in de B- en A-junioren speelde.
Na de winterstop werd Tofarides definitief overgeheveld naar de eerste selectie van ESA. Afgelopen zaterdag promoveerde de Cyprioot met zijn ploeg naar de tweede klasse van het zaterdagvoetbal door in de finale van de nacompetitie Vios Vaassen na strafschoppen te verslaan.
Het was voor Tofarides geen reden om bij ESA te blijven. “De Bataven is toch weer een stap hoger.”
Trainer Arnold Brehler van De Bataven had woendagavond, in het bijzijn van ESA-trainer Marcel Omvlee, nog een gesprek met Tofarides. “Een goede jongen, die Georgio”, zei Brehler. “Wij hebben bij De Bataven financieel niets te bieden, maar hij wil hogerop. Wij hebben hem 2 keer bekeken en hij is bij ons zeer welkom. Harald Berendsen, onze linksback, stopt ermee en bij ESA heeft Georgio ook op die positie gespeeld. We zijn blij met zijn komst.”

 
Georgio Tofarides (rechts) eerder dit seizoen in actie voor ESA A1 in het duel met DTS ’35 A1.