Davy Pröpper langer bij Vitesse

5 juni 2014 | Van onze AS-redactie

Davy Pröpper heeft een nieuwe driejarige overeenkomst getekend met Vitesse. Dat meldt de Arnhemse eredivisionist op haar website. De 22-jarige middenvelder staat nu tot de zomer van 2017 onder contract bij Vitesse.

 

Pröpper maakte op 17 januari 2010 zijn debuut in de hoofdmacht van Vitesse in het duel met NEC. De Arnhemmer speelde inmiddels 103 wedstrijden voor ‘geel-zwart’ en scoorde daarin 10 doelpunten.
De Arnhemmer, die zijn voetbalcarrière begon bij VDZ en in 2002 vertrok naar Vitesse, ontwikkelde zich afgelopen seizoen tot een bepaalden de speler in de Arnhemse hoofdmacht. Onder trainer Peter Bosz kreeg Pröpper na het vertrek van Marco van Ginkel naar Chelsea een basisplaats. Die greep hij met beide handen aan.
De jeugdinternational werd in november 2013 zelfs door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal, maar tot speelminuten kwam het niet.
Op de website van Vitesse laat Pröpper weten erg blij te zijn met de contractverlenging bij Vitesse. ‘We gingen voor bijtekenen en nu zijn we er uit. Hoe het plaatje er volgend jaar uit komt te zien was ook belangrijk voor mij. Afgelopen seizoen was mijn beste seizoen. Zo wil ik doorgaan’, aldus de middenvelder.

* Foto homepage: Davy Pröpper, afgelopen seizoen in actie in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.