Davy Pröpper in selectie Oranje

12 november 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Bondscoach Louis van Gaal heeft Davy Pröpper van Vitesse toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal. Oranje oefent zaterdag 16 november tegen Japan, dinsdag 19 november tegen Columbia.

Pröpper zat aanvankelijk niet bij de selectie, maar na afzeggingen van Robin van Persie van Manchester United en
Jordy Clasie van Feyenoord riep Van Gaal de Vitessenaar op als vervanger. Ook Leroy Fer (Norwich City) is aan de selectie toegevoegd.
De net 22-jarige Pröpper zette zijn eerste stappen als voetballer bij de Arnhemse amateurclub VDZ. Als D-pupil vertrok hij in 2002 naar Vitesse, waar hij in april 2008 voor drie seizoenen zijn eerste profcontract tekende.
Onder trainer Theo Bos debuteerde de toen 19-jarige Pröpper op 17 januari 2010 als invaller in de hoofdmacht van Vitesse in de uitwedstrijd tegen NEC. Pas dit seizoen brak de technisch begaafde middenvelder echt door. Onder trainer Peter Bosz krijgt Pröpper het volledige vertrouwen en zijn stormachtige ontwikkeling is ook in Zeist niet onopgemerkt gebleven. Afgelopen zaterdag scoorde de middenvelder een wereldgoal tegen FC Utrecht (3-1 winst voor Vitesse). Dat was al de derde treffer van Pröpper in dit seizoen.
De Arnhemmer kwam vijftien keer uit voor verschillende vertegenwoordigende elftallen van Oranje, maar zat nooit eerder bij de A-selectie. Het Nederlands elftal speelt zaterdag 16 november in het Belgische Genk tegen Japan (aftrap 13.15 uur) en dinsdag 19 november in de Amsterdam Arena tegen Columbia. Dat duel begint om 20.30 uur.