Davy Pröpper heeft fanclub

11 augustus 2011 | Van onze AS-redactie

Het is zover. Eindelijk is er een fanclub voor een Vitesse-speler. Die eer valt Davy Pröpper te beurt. Arnhemmer in hart en nieren, opgeleid bij VDZ, en nu een grote belofte in het profvoetbal. Sinds kort is er de Davy Pröpper Fanclub.

Initiatiefnemer is Jeroen Westen, website-beheerder van VDZ, voetballer in de hoofdmacht van VDZ en scheidsrechter. Is het serieus?  Jeroen Westen: “Het begon als een geintje, maar het is nu toch redelijk serieus aan het worden. De website is nog in ontwikkeling, we zijn van plan om deze professioneler te maken, en we hebben bijvoorbeeld ook plannen voor een fanclubdag. Met uiteraard Davy als middelpunt.”

Waarom Davy Pröpper? “Hij is de trots van VDZ. We komen hem nog wel eens tegen bij de club, en  we volgen hem natuurlijk al jaren. Van het een komt het ander. We vinden dat hij het verdient. En de reacties zijn leuk.Toen we onlangs affiches van de fanclub ophingen, hoor je kinderen toch roepen: dat is Davy Pröpper! Hij heeft via facebook al laten weten het een leuk initiatief te vinden. Er hebben zich inmiddels 15 mensen aangemeld.”
Of het een echte primeur is voor VItesse, daar is Jeroen Westen niet geheel zeker van: “Misschien hebben Makaay of Machlas ooit een fanclub gehad. Ik ga het zeker uitzoeken.”
Davy Pröpper, geboren Arnhemmer, stapte in 2002 als jeugdspeler over van VDZ naar VItesse. In het seizoen 2009-2010 speelde hij voor het eerst in de hoofdmacht van de eredivisieclub. De 19-jarige middenvelder, die ook deel uitmaakt van Jong Oranje, heeft bij VItesse een contract tot 2014. 

Voor opgave en meer informatie over de fanclub of de fansite:
www.davypropperfanclub.nl