Davy Hendriks gaat van SML naar ESA

6 mei 2011 | Van onze AS-redactie

Davy Hendriks heeft zijn vertrek aangekondigd bij SML. De 23-jarige komt na de zomer uit voor ESA, de club waar hij zijn gehele pupillen- en juniorenperiode voetbalde.

Hendriks speelde 5 seizoenen voor de hoofdmacht van de zondagderdeklasser SML, maar keert dus terug op het oude nest. Zijn vertrek bij de club uit Arnhem-Noord betekent niet dat Hendriks zijn ambities overboord gezet heeft. “Ik zie het als een tussenstap om uiteindelijk weer hogerop te kunnen”, zegt Hendriks. “Dat had ook via SML gekund, maar ik heb in het verleden heb ik veel geleerd van Marcel Omvlee en Dick van Kleef, de trainers van ESA. Bovendien is ESA dichter bij mijn huis. Dat scheelt tijd, want ik wil meer tijd aan mijn studie besteden. Volgend schooljaar moet ik ook stage lopen.”
Hendriks, die in Nijmegen aan de HAN bezig is aan zijn tweede jaar van de studie culturele en maatschappelijke vorming, zegt om die reden ook te stoppen als trainer van ESA B1 en SML A1. Bij de laatste club assisteert hij trainer John Raaymann. “Ik heb dit seizoen als voetballer ook niet zo’n goed jaar gehad. Trainen en training geven en daarnaast de studie. Ik denk dat het allemaal net iets teveel was”, aldus de middenevelder.
Hendriks is de vierde versterking voor ESA. Eerder werd al bekend dat Germaine Lenting (Elistha), Wesley Rodermond (MASV) en Victor Jansssen (OVC’85) de overstap maken naar ESA. Alle spelers hebben een verleden bij de Arnhemse zaterdagderdeklasser.