Daverende stunt van Swift

11 september 2010 | Van onze AS-redactie

De handballers van Swift hebben zaterdag in sporthal Elderveld voor een daverende stunt gezorgd. De handbalformatie, net terug in de eredivisie, versloeg topploeg Aalsmeer met 29-26. De sporthal ontplofte bijna, het leek of de Arnhemmers kampioen waren geworden.

Trainer Johann Peters was vooraf heel reëel geweest: het gat niet te groot laten worden, was het uitgangspunt. Maar bij rust, toen zijn ploeg op een ongekende 15-12 voorsprong stond, begon de sensatie zich al een beetje af te tekenen. Bovendien had een aantal spelers – Jeff de Quay, Dario Polman –  een nauwelijks voor mogelijk gehouden niveau laten zien. Na rust brandde ook Pascal Lucassen nog eens los. Hij scoorde vijf keer. In die spectaculaire tweede helft liet  Swift zich niet meer verschalken zoals vorige  week in Emmen.
Het werd nog wel heel spannend toen doelman Harmen Voogt, net ingevallen voor de uitstekende Martijn Hagen, ver buiten zijn doel bij een 24-21 stand een overtreding maakte en met rood het veld moest verlaten. De thuisploeg hield de voorsprong vast, zij het dat Aalsmeer bij 24-23, 25-24 en 26-25 nog even dicht bij kwam.
De eindsprint van Swift was echter onstuitbaar. Johann Peters: “Dat ook Aalsmeer twee minuten voor tijd nog een tijdstraf kreeg, was onze redding. Maar hoe we het in die eindfase uitspeelden, was fantastisch. Dit is een geweldige stunt. We hebben erg goed en gedisciplineerd gespeeld en we zijn na rust niet in elkaar geklapt. Complimenten voor de spelers.”

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Frans Groener, oud-voorzitter van Swift, erelid en bondsvoorzitter van het Nederlands Handbal Verbond.

Doelpunten Swift: Dario Polman 7,  Jeff de Quay en Pascal Lucassen elk 6, Jed Fathallah  5, Guido Snijder 2, Wouter Beke 2, Jordy Brunekreef 1. 

Eredivisie
Volendam – Limburg Lions 29 – 20
Bevo HC – E en O                   32 – 33
HA R&O – Loreal                    34 – 18
Swift – Aalsmeer                    29 – 26
Hurry Up – Quintus               21 – 24

Volendam   2-4
E en O         2-4
HA R&O      2-2
Bevo HC      2-2
Quintus      2-2
Swift            2-2
Lions           2-2
Loreal          2-2
Hurry Up     2-0
Aalsmeer    2-0