Daverende bekerstunt van Arvevo

27 november 2011 | Van onze AS-redactie

De volleyballers van Arvevo hebben zich zaterdag geplaatst bij de laatste 16 van de landelijke beker. De ploeg van coach Oscar Gerritsen won in de derde pouleronde zowel van Lycurgus 2 als van Twente met 3-2. Beide ploegen komen uit in de B-League.

In het drieluik in de Arnhemse sporthal Kermisland leek er op voorhand niet veel te halen voor de Arnhemse tweede divisionist. Lycurgus 2 is immers de koploper in de B-league en de grote favoriet voor de winst in het drieluik.
De eerste 2 sets in het duel Arvevo – Lycurgus 2 verliepen zoals verwacht. De ploeg uit Groningen won de eerste 2 sets (2 keer 25-19), maar verkeek zich vervolgens in de veerkracht van de thuisclub. Met 25-21, 29-27 en 15-10 ging de winst toch nog naar de Arnhemse ploeg.
“Na een 0-2 achterstand denk je dat het over is, maar na de winst in de derde set kwamen we in een flow”, zei speler Paul Ubbink van Arvevo.
Ook de tweede wedstrijd werd in winst omgezet. Tegen het op papier wat mindere Twente werd het opnieuw een vijfsetter. Na verlies in de tweede en derde set richtte Arvevo zich nogmaals op: 25-18, 14-25, 22-25, 25-20, 15-12. De wedstrijd tussen Lycurgus 2 en Twente eindigde in een 3-0 zege voor de Groningse ploeg. De volleyballers van Arvevo vierden toen al hun feestje.
“Blijkbaar was er bij die 2 ploegen uit de B-league toch een vorm van onderschatting, want ze hebben veel meer kwaliteit”, zei Ubbink. “Wij hebben ons juist op kunnen trekken aan de tegenstanders.”
Ook 3 jaar geleden zorgde Arvevo voor een stunt door zich bij de laatste 16 te plaatsen. Ubbink: “En deel van de ploeg heeft dat ook meegemaakt en daar hebben we wel even aan teruggedacht.”
Arvevo treft in de achtste finale, waarin ook de 10 poegen uit de A-league instromen, het Barneveldse SSS. In de A-League neemt SSS met een huidige achtste plaats een bescheiden rol in. Een datum voor het duel is nog niet vastgesteld.