Daverende bekerstunt ESA

28 februari 2016 | Van onze AS-redactie

ESA heeft in de strijd om de KNVB districtsbeker Oost voor een enorme stunt gezorgd. De Arnhemse zaterdagderdeklasser versloeg in een zinderend duel zondaghoofdklasser Alverna met 3-2. ESA plaatste zich door de zege bij de laatste acht.

 

Het zwaar favoriete Alverna had het vanaf het begin lastig met het compact spelende ESA. Op het moeilijk bespeelbare veld op sportcomplex Rijkerswoerd hield de ploeg van trainer Peter Gerritsen de ruimtes zo klein dat er voor de bezoekers bijna geen doorkomen aan was. In de tegenstoot was ESA gevaarlijk. Jordy Folman liet al in de openingsfase een kans liggen, maar in de 33e minuut was de aanvaller na een slim passje van Job Seinen met een diagonaal schot wel succesvol: 1-0.
Kort voor rust kwam Alverna op gelijke hoogte (1-1), waarna de bezoekers na een slippertje in de Arnhemse defensie ook nog een enorme kans op 1-2 lieten liggen. ESA bleek zich in de pauze opnieuw te hebben opgeladen en gaf na rust alles wat het had. Job Seinen zette de thuisclub met een fraaie kopbal na een vrije trap van Freek van de Brug halverwege de tweede helft op 2-1. Met zijn tweede treffer, weer op aangeven van Seinen, besliste Folman tien minuten voor tijd de wedstrijd: 3-1. Kort voor tijd scoorde Alverna nog 3-2, maar de tijd was daarna voor de Wijchense ploeg te kort om er nog een strafschoppenserie uit te slepen.

De bekerloting voor de kwart- en halve finales van het toernooi om de KNVB-districtsbeker voor standaardteams vindt plaats op dinsdag 8 maart. De loting zal worden gehouden in het clubhuis van de zaterdagse hoofdklasser Bennekom en begint om 20.00 uur.
Behalve ESA hebben zich Bennekom, RKZVC, FC Lienden (zo), HHC, SVZW, HSC ’21 en AZSV geplaatst voor de kwartfinale.

*Foto boven: Job Seinen staat op het punt ESA met een kopbal op een 2-1 voorsprong te zetten. (Foto: Henk Seinen)

Folman, 1-0 (Small)
Jordy Folman legt aan voor zijn eerste treffer. (Foto: Henk Seinen)