Dave de Jong nieuwe trainer DVV

18 december 2012 | Van onze AS-redactie

Dave de Jong zet zijn trainerscarrière volgend seizoen voort bij DVV. De 36-jarige oud-prof en huidig trainer van VVO tekende bij de Duivense zondagtweedeklasser een contract voor één jaar met een optie voor nog twee seizoenen.

De Jong wordt bij DVV de opvolger van Wil Beijer, die de Duivense club nu voor het vierde seizoen onder zijn hoede heeft. DVV neemt momenteel in de tweede klasse I een plaats in de middenmoot in, maar gaat na vier duels aan kop in de strijd om de tweede periodetitel.
“Ik ben heel blij met DVV”, vertelde De Jong, die weet welke kant hij met DVV op wil. “Het gaat erom dat je het beste uit de groep haalt en dat er vanuit de jeugd doorstroming is. Bij DVV mag ik ook meedenken hoe we bij de jeugd zaken kunnen verbeteren. Maar uiteraard gaat het vooral om presteren met het eerste elftal.”
DVV pakte de afgelopen twee seizoen een periodetitel, maar promotie naar de eerste klasse bleef uit. De Jong: “Maar misschien lukt het dit jaar wel. DVV staat er goed voor. En als ze het nu niet redden, is daarna het streven om eersteklasser te worden. Op welke termijn dat dan moet gebeuren, hangt ook af van het materiaal. Je moet altijd reële doelen stellen.”
De Jong tekende voor één seizoen. “Maar er ligt een optie voor nog twee jaar. Het is de bedoeling om drie seizoenen met elkaar samen te werken.”
Als actief speler kwam De Jong in Nederland uit voor De Graafschap en NAC Breda en in het buitenland speelde hij voor KV Mechelen (België), Wolverhampton Wanderers (Engeland) , Dalian Shide (China) en VFL Osnabrück (Duitsland). Na zijn profcarriére voetbalde De Jong bij Babberich en DZC’68. Bij die laatste club was hij ook interim-trainer.