Daryl Janmaat in beeld bij Vitesse

4 januari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft belangstelling voor Daryl Janmaat van Heerenveen. De rechtsback heeft in Friesland een aflopend contract en is komende zomer transfervrij. Dat meldt het weekblad Voetbal International.

Vitesse wil volgens Voetbal International doorselecteren en is niet helemaal tevreden over de Japanner Yasuda. Voor hem is belangstelling vanuit Turkije en een vertrek van Yasuda zou Vitesse toejuichen. Daarmee zou de komst van Janmaat een stap dichterbij komen. Als de Japanner niet vertrekt en Janmaat wordt gehaald, is de kans groot dat Vitesse het contract met Frank van der Struijk niet verlengt. De laatste is na zijn enkelblessure op de resservebank beland bij de ambitieuze Arnhemmers.
Vitesse is niet de enige club die belangstelling heeft voor de 22-jarige Janmaat. Ook Feyenoord, waar de vleugelverdediger al als jeugdspeler actief was, zou hem graag willen inlijven. Bij de Rotterdamse club vertrekken aan het einde van dit seizoen Gill Swerts en Dani Fernández, die beiden als rechtsback uit de voeten kunnen.
Janmaat wordt evenens in verband gebracht met Ajax. De Amsterdamse club ziet in Janmaat een mogelijke opvolger voor Gregory van der Wiel, die naar alle waarschijnlijkheid de komende zomer vertrekt naar het buitenland.