Dario Polman ontbreekt bij Swift

21 december 2012 | Van onze AS-redactie

Handballer Dario Polman (foto) ontbreekt zaterdagavond in de hoofdmacht van Swift, dat thuis aantreedt tegen E en O. De topscorer is nog niet hersteld van de blessure die hij twee weken geleden opliep in de uitwedstrijd bij BEVO HC.

“De wedstrijd tegen HARO haal ik zeker niet. Die komt nog te vroeg”, vertelde Polman, die na een vervelende overtreding in de laatste minuut van het uitduel bij BEVO, op 8 december, geblesseerd raakte. Onderzoek wees later uit dat Polman een scheurtje in zijn banden van de rechter enkel had opgelopen.
Door die blessure loopt voor Polman ook deelname met Jong Oranje aan het kwalificatietoernooi voor het WK onder 21 jaar gevaar. Dat kwalificatietoernooi wordt van 4 tot en met 6 januari gehouden in Panningen. Juist de plek waar Polman zijn blessure opliep.
“Ik zal er alles aan doen om dat toernooi wel te halen”, zei Polman. “Daar ga ik trouwens ook vanuit. Ik krijg elke dag fysiotherapie en zit in het krachthonk. Zowel op Papendal als bij de club, maar ook thuis, werk ik aan mijn herstel.”
Jong Oranje speelt in Panningen tegen Slovenië, IJsland en Oekraïne. De eerste twee landen in de eindrangschikking plaatsen zich voor het WK onder 21 jaar, dat komende zomer van 24 tot en met 28 juni in Bosnië Herzegovina wordt gehouden.
Dario Polman is de enige speler van Swift die tot de selectie van bondscoach Joop Fiege behoort. Zijn ploeggenoten Stijn Hoefnagels, Jarn van Gool en doelman Rens van Kregten staan wel op de reservelijst.
Voor Swift is het duel met E en O, zaterdagavond in sporthal Elderveld (aanvang 20.00 uur) van groot belang in de strijd om een plek in de kampioenspoule. Bij een zege houdt de ploeg van trainer Paul Schuurkes aansluiting met de ploegen die strijden om een plek bij de eerste zes. Swift staat op een achtste plaats met 11 punten uit 9 duels. E en O neemt de vijfde plek in met 14 uit 12. Het veld staat nog dicht bij elkaar, want Quintus, de nummer drie op de ranglijst in de eredivisie, heeft 15 punten uit 9 wedstrijden.

Programma Eredivisie
Zaterdag 22 december
AHV Swift – E en O (20.00 uur, sporthal Elderveld)
Volendam – Hurry Up
BEVO HC – Quintus
HARO Rotterdam – Aalsmeer
Lions – Hercules