Dario Polman net op tijd fit

3 januari 2013 | Van onze AS-redactie

Handballer Dario Polman (foto) behoort tot de selectie van Jong Oranje, dat vrijdag begint aan het WK-kwalificatietoernooi voor spelers onder 21 jaar. De Arnhemmer is net op tijd hersteld van een enkelblessure.

Polman liep op 8 december een scheurtje op in een band van zijn rechterenkel tijdens de uitwedstrijd van zijn ploeg Swift bij BEVO. De handballer kwam daarna niet meer voor de Arnhemse eredivisieploeg in actie.
“Het is een race tegen de klok geworden, maar ik ben goed hersteld van die blessure. Ik heb elke dag oefeningen gedaan, want dit wilde ik niet missen”, vertelde Polman, doelend op het WK-kwalificatietoernooi voor spelers onder 21 jaar, dat van 4 tot en met 6 januari in sporthal De Heuf in Panningen wordt gehouden.
Dinsdag trainde Polman tweemaal volop mee met de selectie van de bondscoaches Joop Fiege en Gino Smits. “Woensdag heb ik de ochtendtraining ook meegedaan. De tweede heb ik laten lopen”, vertelde Polman donderdag.
Op vrijdagochtend traint de selectie nog eenmaal. “Daarna wordt de ploeg voor de wedstrijd tegen Slovenië bekendgemaakt en dan moeten we er ’s avonds staan”, aldus Polman.
Behalve Nederland en Slovenië doen ook IJsland en Oekraïne mee aan het toernooi in Panningen. De eerste twee landen plaatsen zich voor het WK, dat komende zomer van 24 tot en met 28 juni in Bosnië Herzegovina wordt gehouden.
Stijn Hoefnagels, ploeggenoot van Polman bij Swift, doet niet mee bij Jong Oranje. Hij heeft zich om studieredenen afgemeld.

Programma WK-kwalificatietoernooi onder 21 jaar
Vrijdag 4 januari

18.00 uur: IJsland – Oekraïne
20.00 uur: Slovenië – Nederland
Zaterdag 5 januari
18.00 uur: Oekraïne – Slovenië
20.00 uur: Nederland – IJsland
Zondag 6 januari
12.00 uur: Slovenië – IJsland
14.00 uur: Nederland – Oekraïne