Dario Polman kiest voor BEVO

24 april 2013 | Van onze AS-redactie

Handballer Dario Polman heeft zijn keuze gemaakt. De 20-jarige Arnhemse international vertrekt bij AHV Swift en speelt komend seizoen in Panningen bij BEVO/HC. “BEVO is niet alleen een topclub, maar ook een warme club”, aldus Polman.

BEVO/HC lijkt een verrassende keuze, want ook het buitenland lonkte. “Dat blijft ook mijn ambitie”, legt Polman uit. “Maar daarvoor is het nu nog te vroeg. Ik kon kiezen tussen aan aantal clubs. Sporting Nelo in Belgie, dat behoort tot de top vijf, en BEVO bleven over. Ik heb uiteindelijk mijn gevoel laten spreken. Ik vind BEVO een Nederlandse topclub, het speelt in een prachtige sporthal en het heeft het beste publiek.”
Zijn keuze voor BEVO bepaalde Polman pas dinsdag. “Ik had al wel eerder besloten bij Swift te vertrekken. Een week voor de wedstrijd tegen BEVO, afgelopen zaterdag, had ik al de trainers, de spelers en het bestuur ingelicht.”
Volgens Polman, die zes jaar in de Arnhemse hoofdmacht speelde, heerste bij Swift teleurstelling over zijn vertrek. Want behalve Polman liet ook aanvoerder Jop Sinkeldam weten in verband met een knieblessure bij Swift te stoppen. “Twee man weg is een gevoelige aderlating”, zegt polman. “Maar iedereen respecteerde mijn besluit ook. Ik vertrek met pijn in mijn hart, Swift is toch mijn club geworden. Ik heb er een prachtige tijd gehad en misschien kom ik er ooit weer terug.”

* Foto homepage: Dario Polman, dit seizoen in actie tegen zijn nieuwe ploeg BEVO/HC.