Dario Polman in selectie voor WK U21

24 juni 2013 | Van onze AS-redactie

Dario Polman, die na de zomer het Arnhemse Swift verruilt voor BEVO/HC, behoort tot de definitieve selectie van het Nederlands handbalteam onder 21 jaar, dat van 14 tot en met 28 juli deelneemt aan het WK U21 in Bosnië Herzegovina.

Jarn van Gool, ploeggenoot van Polman bij AHV Swift, staat op de reservelijst. De selectie komt vanaf vrijdag in Sittard bijeen voor de laatste trainingsstage en een serie oefenwedstrijden.
Het Nederlands team speelde afgelopen week in Geleen twee oefenduels tegen een All Star Team van Nederlandse en Belgische eredivisiespelers. Het eerste duel ging met 34-38 verloren, de tweede wedstrijd leverde een 35-23 zege op. “Een aantal jongens had drie tot vier weken geen wedstrijd meer gespeeld. Dat was in de eerste wedstrijd goed te zien”, vertelde bondscoach Joop Fiege. “In de tweede ging het al een stuk beter. De komende tijd is het zaak om weer in het ritme te geraken en de juiste WK-vorm op te pakken.”

In Bosnië Herzegovina treft Jong Oranje in groep B achtereenvolgens Zwitserland, Kroatië, Qatar, Duitsland en Algerije als tegenstanders. Om de achtste finales te halen, zal het Nederlandse team bij de eerste vier in zijn poule moeten eindigen. In dat geval plaats Jong Oranje zich voor de knock-outfase. In de kwartfinale is dan één van de vier beste landen uit groep A (Denemarken, Rusland, Frankrijk, Servië, Tunesië, Angola) de tegenstander.

WK-selectie Nederland U21:
Bart Ravensbergen – Hellas
Tim Krijntjes – OCI/Lions
Joris Baart – OCI/Lions
Peter Lambert – Pals Groep/E en O
Luc Steins – OCI/Lions
Tommie Falke – Pals Groep/E en O
Ivo Steins – OCI/Lions
Nick de Kuyper – Eurotech/Bevo HC
Remco van Dam – FIQAS/Aalsmeer
Luuk Hoiting – OCI/Lions
Samir Benghanem – Hellas
Sonni de Jonge – Pals Groep/E en O
Maikel Takken – Pals Groep/E en O
Dario Polman – AHV Swift
Jorn Smits – KRAS/Volendam
Ruben Fiege – Pals Groep/E en O
Jeroen van de Beuken – Eurotech/Bevo HC

Reserves:
Niek Jordens – Eurotech/Bevo HC
Jeroen Hemmes – KRAS/Volendam
Jaap Beemsterboer – KRAS/Volendam
Jarn van Gool – AHV Swift

Bron: nhv.nl