Dario Polman in selectie Oranje

3 december 2013 | Van onze AS-redactie

Handballer Dario Polman (foto) uit Arnhem is opgenomen in de selectie van het Nederlands team. Oranje speelt op 2 en 5 januari 2014 WK-kwalificatiewedstrijden tegen België.

De bondscoaches Mark Schmetz en Joop Fiege hebben 19 spelers opgeroepen. Polman, uitkomend voor het Panningse BEVO/HC, stond al op een lijst met 29 spelers en daarvan zijn er nu tien afgevallen. De selectie van Oranje bereidt zich vanaf 27 december vier dagen voor in het Limburgse Beek. Mogelijk speelt het Nederlandse team ook nog een oefenduel in de aanloop naar de interlands tegen België.
Oranje speelt op donderdag 2 januari in Hasselt tegen België. De tweede confrontatie tussen beide landen wordt gespeeld op zondag 5 januari in Sittard. In groep 4 zitten behalve Nederland en België ook Griekenland en Israel. Alle vier landen hebben tot nu toe 2 wedstrijden gespeeld en alle 2 punten. Nederland won thuis van Griekenland (25-20), maar verloor uit van Israel (28-26). Na de duels met België speelt Nederland op 8 januari uit tegen Griekenland en op 12 januari thuis tegen Israel. De winnaar van de groep plaatst zich voor de play-offs, die in juni 2014 worden gespeeld. Het WK in Qatar is in januari 2015.

Bron: nhv.nl