Dames VDZ pas in slotfase op stoom

11 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

In de laatste wedstrijd voor de winterstop behaalde het dameselftal van VDZ in de eerste klasse D een gelijkspel bij Bavel. VDZ maakte in de tweede helft een 3-0 achterstand nog goed: 3-3.

Bavel was in de openingsfase de bovenliggende partij en scoorde al na 2 minuten: 1-0. VDZ liet zich ook in de rest van de eerste helft de kaas van het brood eten. Na ruim een half uur viel ook de 2-0 en vlak voor rust leek het duel beslist toen de thuisclub voor de derde keer scoorde: 3-0.
VDZ beet in de tweede helft meer van zich af. Maar pas in de 70e minuut viel de 3-1. Mirjam Cok scoorde vanaf de stip na een overtreding op Renee Noordhoek.
Bavel liet zich steeds meer terugzakken, waardoor VDZ dreigender werd. In de 80e minuut scoorde Cok nogmaals op aangeven van Femke Hengst:  3-2. In de laatste seconden van de wedstrijd schoot Irene Smeltink een vrije trap scherp richting het doel, waarna de bal slim werd getoucheerd door Kiki Swanenburg. de arbiter floot daarna meteen af. VDZ vierde het gelijkspel als een overwinning.