Dames VDZ naar halve finale beker

10 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het eerste dameselftal van VDZ heeft de halve finale van het KNVB-bekertoernooi in categorie A bereikt. De ploeg van trainer Han Toussaint won maandag met 1-0 bij Stedeco 2. Goretti Arends scoorde de enige treffer.

Het Arnhemse doelpunt van Goretti Arends viel al na 3 minuten. VDZ maakte daarna het spel en leek na een kwartier op 0-2 te zijn gekomen. Goretti Arends werd de diepte ingestuurd en behield het overzicht. Ze legde de bal terug op Loes Westra, die raak schoot. De arbiter wees naar het midden, maar keurde op advies van de grensrechter van Stedeco de treffer in tweede instantie toch af wegens buitenspel.
Hoewel VDZ ook in het restant van de eerste helft het initiatief had, kon de Arnhemse ploeg de voorsprong niet verder uitbouwen.
Na rust zakte de amusementswaarde. Pas in de slotfase kwam Stedeco 2 driemaal gevaarlijk voor de goal, maar de gelijkmaker bleef uit.
VDZ bereikte de afgelopen 3 jaar de finale, maar de beker kon de Arnhemse ploeg nog nooit winnen. In de halve finale staan nu 4 eersteklassers. VDZ ontvangt het Friese VIOD. De andere halve finale gaat tussen Berkel en Saestum.


Goretti Arends (staand, vierde van links) scoorde voor VDZ de enige treffer.