Dames VDZ kunnen niet profiteren

26 maart 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De dames van VDZ hebben in de eerste klasse D niet kunnen profiteren van een misstap van koploper Blauw Wit. De Arnhemse ploeg verloor thuis van Eindhoven, een andere titelkandidaat, met 4-2.

Een overwinning had VDZ, al op de hoogte van de 5-1 nederlaag van koploper Blauw Wit bij Nemelaaer, zondag helemaal teruggebracht in de kampioensrace. Door het verlies blijft de achterstand van VDZ, teruggevallen naar de vierde plek, 5 punten op Blauw Wit.
VDZ startte in de topper tegen Eindhoven uitstekend. Al in de tweede minuut scoorde Monique Turk uiterst fraai uit een vrije trap van Eva Heijnen. De vreugde over de voorsprong duurde niet lang. Na een goedlopende Eindhovense aanval werd het in de tiende minuut gelijk: 1-1. Vlak voor rust schoot Eindhoven opnieuw raak. De Brabantse centrumspits kon vrij inschieten: 1-2.
In de tweede helft zakte VDZ steeds verder terug. De Arnhemse ploeg had geen antwoord op de snelle uitbraken van Eindhoven. Het spel van VDZ was ook te onrustig. Toch kwam de thuisploeg nog op gelijke hoogte. Goretti Arends werd na een solo-actie neergelegd, waarna Irene Smeltink een kwartier voor tijd de toegekende strafschop benutte: 2-2.
Nog geen 3 minuten later ging de bal ook aan de andere kant op de stip: 2-3. VDZ probeerde het daarna nog wel, maar in de laatste minuut profiteerde Eindhoven van de geboden ruimte en besliste de wedstrijd: 2-4.
VDZ lijkt met 5 punten achterstand en nog 4 duels voor de boeg kansloos voor de titel. Wil de ploeg van trainer Han Toussaint nog een laatste kansje grijpen, dan zal het zondag bij koploper Blauw Wit moeten winnen.

Uitslagen Eerste klasse D
VDZ – Eindhoven                  2-4
Bavel – RKHVV 2                   0-0
Someren – Blauw Wit            5-1
VIOS B – RKVSO                    6-2
Nemelaer – Nooit gedacht    4-2
Sparta’25 – Vesta                 4-2

Stand aan kop
1. Blauw Wit                18-39  (+26)
2. Eindhoven               18-38  (+19)
3. Nemelaer                18-37  (+16)
4. VDZ                        18-34  (+18)
5. Someren                 18-31  (+  9)