Dames VDZ geven voorsprong weg

3 september 2012 | Van onze AS-redactie

De dames van VDZ hebben op de eerste speeldag in de eerste klasse C twee punten verspeeld. De Arnhemse voetbalploeg tegen RKDEO voor rust een 2-0 voorsprong, maar kon die in de tweede helft niet vasthouden: 2-2.

VDZ had een bliksemstart en stond binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong. Irene Smeltink zette de thuisploeg na een corner op voorsprong, waarna Femke Hengst met een steekpass Danique Hoogstraten op maat bediende. De aanvalster rondde prima af: 2-0.
RKDEO had aanvankelijk veel problemen met de snelle VDZ-spitsen Hoogstraten en Sophie Wissenburg. Toch ontworstelden de bezoekers uit Nootdorp zich langzaam maar zeker aan de druk van de Craneveltbewoners. Doelpunten bleven echter in de eerste helft uit.
Na rust bleek VDZ niet opgewassen tegen het fysiek sterke RKDEO. Tot de 68e minuut hield de 15-jarige VDZ-keepster Joyce van Eck haar doel schoon, maar op het afstandsschot van een speelster van RKDEO was ze kansloos: 2-1. De gasten voerden de druk nog verder op en kwamen 12 minuten voor tijd langszij: 2-2. VDZ kreeg daarna nog twee kansen op de zege, maar die bleven onbenut.

Uitslagen Eerste klasse H
Olympia haarlem – Zaandijk               6-0
SDO – Bernardus                                4-1
VDZ – RKDEO                                     2-2
Westlandia – SJC                                 3-0
Kadoelen – Saestum                           2-0
Fort. Wormerveer 2 – Buitenveldert 2  0-3