DAMES RKHVV NAAR TOPKLASSE

3 april 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het eerste damesteam van RKHVV is zondag kampioen geworden van de landelijke hoofdklasse B. De Huissense ploeg van trainer Tom Polman won met 8-1 van FC Gelre. RKHVV komt volgend seizoen uit in de topklasse. Op de foto links viert RKHVV een feestje na weer een treffer. (Foto: Jan Heesters)

De titel kon RKHVV voorafgaand aan het duel met FC Gelre al nauwelijks meer ontgaan. In de hoofdklasse B was RKHVV dit seizoen oppermachtig. De Huissense ploeg verloor alleen bij middenmoter ’t Goy (4-0) en won alle overige gespeelde wedstrijden.
Een gelijkspel was tegen FC Gelre zondag al voldoende voor de titel. De ploeg van trainer Tom Polman, die ook volgend seizoen RKHVV onder zijn hoede heeft, wilde echter ook de voorlaatste thuiswedstrijd in winst omzetten.
RKHVV had op sportpark De Blauwenburcht in de eerste helft veel moeite met FC Gelre. Pas in de 28e minuut opende Carolien Filippo met een fraai schot in de bovenhoek de score: 1-0. RKHVV liet vervolgens enkele kansen liggen en op slag van rust viel zelfs de verrassende gelijkmaker van Wendy Tiemes.
Na de hervatting schroefde RKHVV het tempo op. Na de treffer van Roxanne van Rhee (2-1) werd het prijsschieten op het Huissense sportpark. Marieke van Ottele (3-1), Jody Heijink (4-1), Carolien Filippo (5-1 en 6-1), weer Jody Heijink (7-1) en Anke Elbers (8-1) gaven het kampioenschap met die hoge score extra glans.
De overmacht van RKHVV in de landelijke hoofdklasse B blijkt uit de cijfers. Met 48 punten uit 17 wedstrijden staat de Huissense ploeg ploeg een straatlengte voor op Venray, dat in 16 wedstrijden 33 punten behaalde.


Anke Elbers (3) houdt het overzicht. (Foto: Jan Heesters)


Carolien Filippo (14), tegen FC Gelre goed voor 3 treffers, stijlvol in actie. (Foto: Wilbert Kruijsen)


Kampioenen! (Foto: Wilbert Kruijsen)