Dames Eldenia te sterk voor 3e klasse

22 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Het eerste damesteam van Eldenia ligt op koers. De ploeg van trainer Maarten de Vries, ingedeeld in de derde klasse district West, won de 2 gespeelde competitieduels met grote cijfers.

“We hadden de KNVB verzocht ons in een hogere klasse in te delen, maar aan dat verzoek heeft de bond geen gehoor gegeven”, vertelt De Vries. “Het gevolg is dat we veel wedstrijden met grote cijfers zullen winnen en dat is precies waar we bang voor waren. Niet leuk voor de tegenstanders en wij krijgen te weinig weerstand.”
Eldenia is na 2 wedstrijden de enige ploeg in de derde klasse F die nog de maximale score heeft. De doelcijfers van 14-1 zijn veelzeggend.
Zondag won Eldenia met 6-1 bij Soest. “Bij rust was het nog 1-1. Soest werkte keihard, maar kon het na de pauze toch niet meer bijbenen”, zei De Vries. Christa Stuart scoorde 4 keer, de andere goals kwamen van Kyra Maetzdorf en Kim de Vries.
De eerste competitiewedstrijd, thuis tegen Voorwaarts Twello won Eldenia met 8-0. in dat duel liet de thuisclub nog vele kansen liggen. De doelpunten waren toen van Vieve Wentink (2), Christa Stuart (2), Anoek Allon (2) en van Lillian Vodegel en Charrity Peters.