D-Day voor Arnhemse clubs

9 juni 2017 | Van onze AS-redactie

Eldenia kan het seizoen zondag van een fraai slot voorzien. De ploeg van trainer Erwin Koen moet in de return van de finale om een plek in de tweede klasse op het eigen sportpark een 2-1 achterstand goedmaken tegen het Amsterdamse DWS. Eendracht speelt op sportpark De Pas in Elst tegen DVE-Trajanus. Bij winst handhaaft de ploeg van de vertrekkende trainer Marlon Keizer zich in de vierde klasse. De vijfdeklassers Arnhemia en EDS staan op het Rozendaalse sportpark De Pinkenberg (terrein VVO) tegenover elkaar met als inzet een plek in de vierde klasse.

Eldenia kwam afgelopen seizoen uit in de westelijke derde klasse D en eindigde daarin als vierde. In de nacompetitie verloor de Eldens ploeg in de eerste ronde de thuiswedstrijd tegen United/Davo, maar die achterstand maakte Eldenia in Haarlem ruimschoots goed door een 6-1 zege. In Amsterdam leek de finaleronde in de uitwedstrijd uit te lopen op een debacle, maar na een 2-0 achterstand schoot Ralf van Bussel in de slotfase nog raak uit een strafschop (2-1), waardoor zondag nog alles mogelijk is voor de ploeg van trainer Erwin Koen (foto). Op sportpark Elden begint de wedstrijd tussen Eldenia en het roemruchte DWS om 14.00 uur.

Eendracht hoopt zondag in Elst af te rekenen van DVE-Trajanus. De beide vierdeklassers waren door hun lage eindklassering verplicht tot het spelen van nacompetitie. Zowel Eendracht als DVE Trajanus kon in de vorige ronde het vierde klasserschap nog niet veilig stelen. DVE verloor twee keer van Batavia (uit met 2-1, thuis met 4-0) en Eendracht kreeg het Zevenaarse SDZZ er niet onder. Thuis werd het gelijk (3-3), waarbij de thuisploeg een 3-1 voorsprong verspeelde. In de uitwedstrijd kwam de ploeg van trainer Marlon Keizer (foto) nog wel op voorsprong, maar SDZZ trok de winst toch nog naar zich toe.
Eendracht beëindigde dat duel met negen spelers na een rode kaart voor Sander Kok en twee keer geel voor Randy Tacke. Schorsingen lopen als een rode draad door het seizoen van eendracht, dat ook in de finale weer enekel spelers moet missen.

Op het Rozendaals sportpark De Pinkenberg, de thuishaven van VVO, spelen de vijfdeklassers Arnhemia en EDS de finale om een plek in de vierde klasse. EDS kreeg in de nacompetitie een extra kans op de vierde klasse. In de eerste ronde was CHRC met twee zeges (2-1 en 3-2) te sterk voor de ploeg van trainer Gerben Matser en in de tweede ronde lieten de Ellecommers zich in de eerste wedstrijd aftroeven door SVBV: 5-0. In de return flikte EDS nog bijna het vrijwel onmogelijke, maar vlak voor tijd scoorde SVBV bij 4-0 een bevrijdende treffer: 4-1.
Arnhemia was meteen in de tweede ronde geplaatst. In de thuiswedstrijd tegen Elistha had de ploeg van trainer Marco Bosch (foto) aanvankelijk het beste van het spel, maar kon de verkregen 1-0 voorsprong niet over de streep trekken en verloor met 1-2. In de uitwedstrijd in Elst was de door schorsingen gehavende Arnhemse formatie kansloos: 4-2.

Voetbalprogramma 10 en 11 juni
Zondagvoetbal
Om een plaats in de tweede klasse
Zondag 11 juni
14.00 uur: Eldenia – DWS (sportpark Elden, eerste wedstrijd 1-2)

Om twee plaatsen in de vierde klasse
Zondag 11 juni
14.00 uur, finale: Arnhemia – EDS (sportpark De Pinkenberg, Rozendaal, terrein VVO)
14.00 uur, finale: Eendracht – DVE-Trajanus  (sportpark De Pas, Elst, terrein Elistha)

Jeugdvoetbal
Om een plek in de vierde divisie (A-junioren)
Zaterdag 10 juni
14.00 uur, finale: VDZ JO19-1 – Dio ’30 JO19-1 (sportpark Panhuis, Veenendaal, terrein DOVO)

Om een plek in de hoofdklasse (A-junioren)
Zaterdag 10 juni
14.00 uur, finale: Concordia Wehl JO19-1 – OBW JO19-1 (terrein sv Loil)

Om een plek in de hoofdklasse (B-junioren)
Zaterdag 10 juni
14.00 uur, finale: DCS JO17-1 – Jonge Kracht JO17-1 (sportpark Hamerden, Westervoort, terrein AVW ’66)