Curieuze goal helpt ‘Boys’ aan zege

4 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys behaalde in de derde klasse D eindelijk weer eens een zege. Op sportpark De Schuytgraaf was de ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños met 4-2 te sterk voor ONA’53. Het duel werd zonder publiek gespeeld.

De tuchtcommissie van de KNVB had Arnhemse Boys na de ongeregeldheden na afloop van het duel met Groesbeekse Boys verplicht tot het spelen van twee wedstrijden zonder publiek. In een troosteloze ambiance hadden de bezoekers uit Wageningen zondag in de openingsfase het initiatief. Nadat de thuisclub wat scherper en korter ging dekken kreeg het grip op het middenveld.
In de 25e minuut opende Vincent Selhorst de score: 1-0. Dat was ook de ruststand. Na de hervatting ging ONA’53 op jacht naar de gelijkmaker. Het Wageningse initiatief werd een kwartier voor tijd beloond. Na een verkeerde pass van Alex Kwieman rondden de gasten de tegenaanval na een scrimmage af: 1-1.
Arnhemse Boys bleek mentaal niet geknakt. Uit een corner scoorde Vincent Saenen 2-1. Dat leek de eindstand te woren, maar in de laatste minuut werd het na een vanm richting veranderd schot opnieuw gelijk: 2-2.
Wederom leek het in de slotfase voor Arnhemse Boys mis te gaan. Ware het niet dat Michael Bijsterbosch niet door had, dat de bal voor een blessurebehandeling bewsut was uitgetrapt door ONA’53. “De bal had zoals het hoort teruggegeven moeten worden, maar Micheal ging na de ingooi door op de keeper en schoot tegen hem op. De terugspringende bal werd door Vincent Selhorst van buiten het strafschopgebied ingeschoten en dat betekende 3-2”, vertelde trainer Ricardo Gil Muiños van Arnhemse Boys na afloop. “Dat zorgde ook voor veel commotie bij de gasten. Ik heb na afloop nog wel mijn excuses aangeboeden. Ik was ook machteloos bij deze actie.”
In blessuretijd kwam scoorde Arnhemse Boys nogmaals. Ricky Görtz was de doelpuntenmaker (4-2), de fraaie pass kwam van de voet van Ramon van Steenbergen. Zo won Arnhemse Boys voor het eerst sinds 30 september weer een competitieduel.

Derde klasse D
Blauw Wit – DVOL                          1-5
Quick 1888 – Groesbeekse Boys    3-0
Arnhemse Boys – ONA ’53             4-2
Beuningse Boys – Rood Wit            1-3
DIO ’30 – Hatert                            2-3
WAVV – Overasseltse Boys             5-1