Cupkoorts bij Jesse Korn

5 juni 2015 | Van onze AS-redactie

Jesse Korn staat zondagavond met zijn ploeg Duno in de finale van het toernooi om de Arnhem Cup tegenover Spero. “Er heerst bij ons toch een beetje cupkoorts. We zijn gedreven om te winnen”, zegt de 18-jarige middenvelder.

 

De finaleplaats voor Duno mag op zijn minst opmerkelijk worden genoemd. De ploeg van de naar Spero (!) vertrekkende trainer Gert-Jan Barten handhaafde zich keurig in de tweede klasse G van het zaterdagvoetbal, maar reeg na een prima start van het seizoen na de winterstop de nederlagen aaneen.
“We hebben het seizoen niet afgesloten, zoals we graag hadden gewild”, beaamt Korn. “Dan is die finaleplaats zeker een verrassing. In de Arnhem Cup hebben we goed gepresteerd, maar we kunnen ook goed voetballen.”
De neergang van Duno in de tweede helft van het seizoen had ook te maken met het tussentijdse vertrek van enkele spelers. Korn wil er niet al te veel woorden aan vuil maken. “Een samenloop van omstandigheden. Dat soort dingen gebeurt.”

Met de weer teruggevraagde Bjorn van Koppenhagen in de ploeg verraste Duno in de kwartfinale van de Arnhem Cup hoofdklasser RKHVV. “Ineens stond er weer een hecht team. Dat was aan het einde van de competitie zowat verdwenen”, vertelt Korn. “In de wedstrijd tegen RKHVV stond er voor ons ook geen druk op. Misschien lag het daar aan en natuurlijk het scoreverloop. We kwamen al heel vroeg op voorsprong en ineens ging iedereen ervoor. We hebben toen als team gevoetbald.”
Duno was in de eerste ronde vrijgeloot en versloeg in de tweede ronde Angeren met 4-2. Na de 1-0 zege op RKHVV ontdeed Duno zich in de halve finale met 3-1 van de zaterdagvoetballers van AFC Arnhem.
Korn: “Nu we zover zijn gekomen, zijn we ook heel gedreven om te winnen. De cupkoorts is er. Of wij favoriet zijn? Dat weet ik niet, want ik heb Spero niet gezien.”

Spero bereikte de finale door achtereenvolgens Sportclub Bemmel (2-2, winst na strafschoppen), AVW ’66 (1-0) en zondaghoofdklasser AFC Arnhem (1-1, winst na strafschoppen) uit te schakelen. Bepaald niet de minste ploegen. Spero was ook niet altijd de betere, maar toonde in al die duels een enorme teamspirit. “Dan wordt het een knokwedstrijd”, zo verwacht Korn. “Maar als wij er voor gaan, met zijn allen, dan kunnen we winnen. Anders wordt het een lastige finale.”

Korn speelde eenmaal eerder in een finale van de Arnhem Cup. Als pupil verloor hij met VDZ D1 op 1 juni 2008 de finale van de Arnhem Jeugd Cup met 2-0 van AVW ’66. “Van die wedstrijd kan ik me maar heel weinig herinneren”, zegt Korn, die daarna naar SML vertrok. “Maar het zou mooi zijn om nu de finale wel te winnen.”

* De finale van de Arnhem Cup wordt zondag 7 juni gespeeld op het terrein van Eendracht en begint om 19.30 uur.

 

Het elftal van VDZ D1, dat op 1 juni 2008 de finale van de Arnhem Jeugd Cup met 2-0 verloor van AVW ’66. Op de voorste rij, derde van links, Jesse Korn, toen 11 jaar.


Jesse Korn (met fles) tijdesn de rust van de finale van de Arnhem Jeugd Cup in 2008.