COVS trots op Marco ten Broek

22 september 2011 | Van onze AS-redactie

De vierde generatie Ten Broek is in aantocht. De jongste telg van de familie, Marco, is ingeschreven als het honderdste lid van de COVS Arnhem. Uit handen van voorzitter Martin Bernhard kreeg de 18-jarige Arnhemmer een nieuw scheidsrechterstenue.

Het kon ook bijna niet anders. Wat zou Marco ten Broek anders kunnen gaan doen dan fluiten. Overgrootvader Jo, opa Jan en vader Jan Maarten gingen hem als voetbalscheidsrechter al voor. Marco kon niet achterblijven.
“Ik ben vaak op zaterdag met mijn vader mee geweest. Het leek mij ook wel leuk om te gaan fluiten”, vertelt Marco ten Broek.
In november 2010 gaf de jongste telg uit de scheidsrechtersfamilie zich op voor de cursus Basis Opleiding Scheidsrechters. “Afgelopen seizoen heb al 10 wedstrijden gefloten in de eerste klasse bij de C-junioren. Dit seizoen fluit ik ook bij de B-jeugd en in de tweede klasse bij de A-junioren.”
Of hij net zo talentvol is als zijn vader, opa en overgrootvader, kan Marco nog niet zeggen “Het gaat me redelijk af, maar fluiten moet je ook leren.”
Marco ten Broek, die tot en met de D-pupillen voetbalde bij ESA, hoeft om tips niet verlegen te zitten. “Mijn vader is al een paar keer wezen kijken en ook mijn opa is geweest. Ze hebben me wel wat aanwijzingen gegeven. Of ik ambitie heb? Ja, ik wil zo hoog mogelijk fluiten, maar het gaat me vooral om het plezier.”
De Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters (COVS) Arnhem en Omstreken mocht Marco ten Broek bijschrijven als lid. Hij was de honderdste en daarom kreeg hij tijdens de algemene ledenvergadering een prachtig scheidsrechterstenue van een trotse COVS-voorzitter Martin Bernhard.