Complete offday van Jonge Kracht

25 september 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jonge Kracht heeft weinig plezier beleefd aan de uitwedstrijd bij Sportclub Enschede. De Huissense ploeg had helemaal niets in te brengen en verloor het duel in de eerste klasse E met 6-1.

Trainer Roy van der Hoek van Jonge Kracht zocht na afloop niet naar excusues. “We hadden een volledige offday. We hadden niets in te brengen en werden op alle fronten afgetroefd.”
Van der Hoek maakte een uitzondering voor doelman Jay lelie. “Voordat de 1-0 viel, heeft hij een aantal knappe reddingen verricht. en bij die 1-0 raakte Jay geblesseerd, waardoor ik hem moest vervangen.”
Dat gebeurde na een half uur en vlak voor rust moest ook invaller-doelman Maikel Schrijver de gang naar het net maken: 2-0.
Tijdens de rust wees Van der Hoek zijn spelers nog eens op hun taken. “Je hoopt dat het in de tweede helft dan beter gaat, maar al na 5 minuten viel de derde treffer.” Pas bij 5-0 kon Ted Bronckhorst wat terug doen. Het laatst woord was weer aan de thuisploeg: 6-1.
Met 1 punt uit 4 duels staat Jonge Kracht nu laatste. Zondag komt Achilles’12, dat ook pas 3 punten heeft, naar Huissen. Van der Hoek: “Maar wij moeten eerst met onszelf aan de slag. We hebben 10 tegengoals in 2 wedstrijden. Dat mag niet. We zullen eerst iets aan onze mentale weerbaarheid moeten doen. Pas dan kun je naar de tegenstander kijken.”

Uitslagen Eerste klasse E
Sportclub Enschede – Jonge Kracht     6-1
Rheden – Germania                                1-0
Achilles’12 – De Bataven                        0-1
PH – Glanerbrug                                      1-3
AWC – Alverna                                         3-3
De Zweef – SDOUC                                  1-4
Voorwaarts Twello – Tubantia               2-1