Collectieve offday handbalsters E&A

8 februari 2015 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handbalsters van E&A kenden in de tweede divisie B een collectieve offday. De Arnhemse ploeg verloor zaterdag bij Leudal, de nummer laatst op de ranglijst, met 32-22. “We heben enorm gefaald”, zei E&A-speelster Eva de Munnik.

Na de fraaie 26-23 zege op Westsite waren de handbalsters van E&A vol goede moed afgereisd voor de uitwedstrijd tegen Leudal. “Die ploeg stond onderaan en wij waren vol zelfvertrouwen na de mooie bonuspunten tegen Westsite”, vertelde De Munnik. “Het was een goede kans om verder afstand te nemen van de onderste plaatsen. Maar we hebben helaas enorm gefaald. We hadden een complete offday.”
De eindstand loog er niet om, een 32-22 nederlaag na een 17-10 achterstand bij rust. In de openingsfase gaven beide ploegen elkaar nog niets toe (5-5), maar gaandeweg verloor E&A de slag. De Munnik: “We misten veel kansen en verdedigden slecht, waardoor we vijf doelpunten achter kwamen.”
Via 14-9 liep Leudal uit naar een 17-10 ruststand en ook in de tweede helft zat er in het spel van E&A geen verbetering. De dekking aan Arnhemse kant bleef matig en het scoren ging moeizaam. Coach Oleg Boiko probeerde het halverwege de tweede helft nog met een dubbele mandekking in de hoop iets te forceren, maar ook dat pakte niet goed uit. Leudal bouwde de voorsprong nog verder uit naar een 32-22 eindstand. “Het was een van onze kant dramatisch slechte wedstrijd. We hebben onszelf voor aap gezet”, was het harde oordeel van Eva de Munnik. “De tegenstanders hadden de avond van hun leven. Alles lukte en bij ons ging er van alles mis. We hebben collectief gefaald.”

E&A staat met 14 punten uit 16 duels op een achtste plaats. Leudal is ondanks de zege op de Arnhemse ploeg nog drager van de rode lantaarn met 8 uit 16.  

Doelpunten E&A: Dione Housheer (foto) 8 (waarvan 5 strafworpen), Roos Beljon 5, Lynn Schoenaker 2, Robin Verkroost 2, Eva de Munnik 2, Naomi Brunekreef 1, Sabine Hommersom 1, Susette Lauwen 1.