Collecte voor borstbeeld Theo Bos

27 februari 2015 | Van onze AS-redactie

Op zaterdag 14 maart wordt op sportcentrum Papendal het borstbeeld van Vitesse-icoon Theo Bos onthuld. Voorafgaand aan het duel Vitesse- PEC Zwolle (zaterdag 28 februari, 18.30 uur) wordt rondom Gelredome voor dit initiatief gecollecteerd.

Een groep supporters van Vitesse, met Marco Moll uit Duiven als grote initiator, heeft zich sterk gemaakt voor een borstbeeld van Theo Bos. Het was de wens van deze fans van Vitesse het beeld te schenken aan Marieke Bos, de vrouw van Theo. Zij geeft het beeld aan Vitesse, zodat op de prachtige trainingsaccommodatie op Papendal het borstbeeld ook voor alle fans van Theo Bos en van Vitesse zichtbaar is. De sokkel, waar het beeld op komt te staan, wordt geschonken door Grillo Natuursteen uit Huissen.
Op zaterdag 14 maart, een dag na de wedstrijd Vitesse – AZ, wordt het borstbeeld onthuld op Papendal. De supporters van Vitesse zijn dan welkom. Aansluitend speelt Vitesse Legends tegen een speciaal samengesteld team, ‘team Theo Bos’.
Theo Bos, die na zijn pupillenperiode bij amateurvereniging Sempre Avanti op 13-jarige leeftijd de overstap maakte naar Vitesse, groeide uit tot het boegbeeld van de Arnhemse profclub. De robuuste verdediger, ‘Mr. Vitesse’, speelde 418 officiële wedstrijden in de hoofdmacht.

De collecte voor het borstbeeld, zaterdag 28 februari, is precies op de sterfdag van Theo Bos, nu twee jaar geleden. Wie het duel Vitesse – PEC Zwolle niet bezoekt, maar het initiatief een warm hart toedraagt en een financiële bijdrage wil leveren, kan een bedrag storten op rekeningnummer IBAN NL 88 ABN A063 0586 373 t.n.v. Supportersvereniging Vitesse o.v.v. Borstbeeld Theo Bos.

Bron: Vitesse.org


Foto: Wil Kuijpers Fotografie