Coen Snijder: ‘Plezier staat voorop’

25 november 2011 | Van onze AS-redactie

Handballer Coen Snijder gaat een steeds belangrijker rol vervullen bij eersteklasser ESCA. De neef van oud-eredivisie- en Swiftspelers Guido en Rob had zaterdag een groot aandeel in de 37-27 zege op Minerva. De AS-redactie sprak met de 18-jarige student Media en Entertainment Management.


Jouw trainer, Michael de Blok, meldde na afloop van het duel met Minerva dat jij op de middenopbouw ‘niet te houden was’.

Coen Snijder: “Het was met 4 of 5 goals mijn beste wedstrijd van het seizoen. Meestal speel ik in de rechter hoek, maar omdat Lex ten Velde wat moe was, hij had zijn baret gehaald, heeft Michael mij op die plek gezet.”

Met de komst van onder anderen Lex ten Velde en Jordy Brunekreef heeft ESCA een kwaliteitsimpuls gehad. Wat is er voor het team en voor jou veranderd?
“Je merkt dat die jongens op het hoogste niveau hebben gespeeld. Je kunt veel van ze leren. En zij willen jou ook dingen leren. Ik vind het heel prettig als ze zeggen wat je moet doen.”

Je studeert in Rotterdam. Is dat te combineren met handballen in Arnhem?
“Het is mijn eerste jaar en ik hoef op dit moment maar 3 keer per week naar Rotterdam. Ik woon nog in Arnhem, juist omdat ik ook wil blijven handballen bij ESCA. Ik kan nu ook op dinsdag- en donderdagavond trainen. De combinatie studie en handbal gaat zo goed.”

Je bent nog jong en talentvol. Wat wil je met je handbalcarrière?
“Ik heb niet de ambitie de eredivisie te halen. Als ik het zou kunnen, zou dat leuk zijn, maar dat zit er niet in. Dan zou ik ook veel meer moeten trainen.”

Je komt uit een echte handbalfamilie met hele goede spelers als jouw neven Guido en Rob Snijder. Nooit overwogen zelf een grote stap te zetten?
“Toen ESCA geen jeugd meer had, kwam die vraag wel aan de orde. Maar toen belde Jerry van Koppenhagen, trainer van het eerste en vroeg of ik niet bij ESCA in het eerste wilde blijven. Dat heb ik toen gedaan en nooit spijt gehad. Dit is mijn derde volledige seizoen in ESCA 1.”

Het gaat goed met ESCA in de eerste klasse. Wat is dit seizoen het doel?
“We willen zo hoog mogelijk eindigen. Natuurlijk spelen wij om te winnen en zou het leuk zijn om kampioen te worden, maar gezelligheid is bij ons het belangrijkste.”

Zaterdag spelen jullie uit tegen het derde team van Swift. Een beladen wedstrijd?
“Ik weet niet wie in het derde van Swift spelen, maar wij hebben een aantal spelers die daar hebben gehandbald. Het blijven aparte wedstrijden en tegen je oude club spelen is altijd lastig. Swift zal er op gebrand zijn om van ons te winnen.”

* De wedstrijd AHV Swift 3 – ESCA wordt gespeeld op zaterdag 26 november in sporthal Elderveld en begint om 18.55 uur.