Coach Arthur Lindeboom debuteert bij EKCA met winst op TOP

11 september 2019 | Van onze AS-redactie

Veel woorden wilde Arthur Lindeboom niet vuil maken aan de overwinning van EKCA op het Vroomshoopse TOP: 7-6. “Ja, een lage score. Maar we hebben rustig en volwassen gespeeld. Daar ben ik heel tevreden over”, sprak de Arnhemse coach na afloop.

Na het vertrek van Peter Beenen naar het Zevenaarse Zwaluwen haalde het bestuur van EKCA met Arthur Lindeboom een oude bekende in huis. Als actief speler kwam Lindeboom gedurende vele jaren met EKCA uit in de overgangsklasse.

Arthur Lindeboom (Foto: EKCA)

Zijn debuut als coach vierde Lindeboom met een overwinning. Hij was er maar wat blij mee. “We hebben qua score een zwakke, maar wat betreft het spel een solide eerste wedstrijd gespeeld” zei Lindeboom. “In de eerste helft voelde de ploeg steeds de druk van een achterstand, omdat de eerste aanval van de tegenstanders al meteen uitmondde in een strafworp.”
EKCA speelde zich met geduldige aanvallen naar de gelijkmaker, maar kwam qua score niet los van de tegenstander en keek bij rust tegen een 3-4 achterstand aan.

“We hadden de wedstrijd na de pauze in handen, maar dat is in de uitslag niet terug te zien”, oordeelde Lindeboom. “We misten in totaal drie strafworpen, waarvan twee in de eerste helft. Daardoor werd het aan het einde nog onnodig spannend.”
EKCA boog in die tweede helft de 3-4 achterstand om in een 6-4 voorsprong, maar toen TOP de achterstand van 7-5 verkleinde naar 7-6, was de spanning te snijden. Lindeboom: “Met als basis een goede verdediging en beheerst spel is het ons gelukt de punten in Arnhem te houden.”

Lindeboom is positief gestemd over het seizoen. “met dit materiaal komen wij nooit in de onderste regionen. Elke tegenstander gaat het tegen ons moeilijk krijgen.”

Doelpunten EKCA: Erik Tangerink 2, Laurent Rothuizen 1, Jeffrey Kruisland 1, Hidde Hoegen 1, Sheila Wendt 1 en Rianne van Santen 1.

VELDKORFBAL
TWEEDE KLASSE F
Eerste speelronde
Zaterdag 7 september

Rheko – Duko 14 – 15
Viking – Keizer Karel 14 – 7
Revival – Kesteren 14 – 8
Woudenberg – DWS (wo. 25 sept.)

DERDE KLASSE C
Eerste speelronde
Zaterdag 7 september

EKCA – TOP (V) 7 – 6
Achilles – Koru 19 – 9
Dio – HKC 14 – 25
Elko – Oranje Zwart 23 -19

DERDE KLASSE D
Eerste speelronde
Zaterdag 7 september

Skunk – DKOD 15 – 11
Midlandia – Reehorst ’45 5 – 23
RDZ – Zwaluwen 17 – 13
Animo – Huizen (do. 12 sept.)