Carel van der Velden naar RKC Waalwijk

25 juni 2017 | Van onze AS-redactie

Carel van der Velden wordt assistent-trainer van Jong RKC. De 44-jarige Arnhemmer, ook in dienst als hoofdtrainer van de zaterdagse derdeklasser SC Oranje uit Arnhem, kwam zaterdag tot overeenstemming met de club uit Waalwijk. 

Van der Velden was afgelopen seizoen behalve in dienst van SC Oranje ook assistent-trainer van FC Den Bosch JO-17. Komend seizoen zou de Arnhemmer bij de Brabantse club als assistent van Hanky Leatemia fungeren bij FC Den Bosch JO-19. De interesse van RKC Waalwijk zette daar echter een streep door.
Wiljan Vloet, belast met technische zaken, bij FC Den Bosch, wilde die stap voor Van der Velden niet blokkeren. “Hij betreurde het wel”, vertelt Van der velden. “Maar hij zei:  ‘Als dit voorbij komt, moet je het doen. Dit is een stap hogerop waar je normaal twee, drie jaar over doet en de mogelijkheid op dit soort baantjes is maar heel klein’.”
Van der Velden is blij met de geboden kans bij RKC, waar Peter van den Berg (hoofdtrainer) en Donny de Groot en Regilio Vrede de leiding over het eerste elftal hebben. “Ik ben bij RKC met open armen ontvangen”, zegt Van der Velden. “Zaterdag heb ik een heel goed gesprek gehad met Erwin van Breugel, de trainer van Jong RKC. Ook ik mag mijn ding doen en hoef niet alleen maar ballen op te pompen. We trainen ook wel met het eerste mee en heb veel zin in deze klus. Maar ik kijk ook op een mooie tijd bij FC Den Bosch terug, waar ik veel heb geleerd van Edwin Peters. Hij was een perfecte praktijkbegeleider.”
Volgens Van der Velden botst ook zijn nieuwe functie niet met zijn werkzaamheden als hoofdtrainer van SC Oranje. “De trainingstijden zijn anders en Jong RKC speelt haar wedstrijden niet op zaterdag.”