Carel van der Velden maakt promotie bij RKC Waalwijk

4 januari 2018 | Van onze AS-redactie

Carel van der Velden is benoemd tot hoofdtrainer van het tweede elftal van RKC Waalwijk (Jong RKC). Hij volgt, al dan niet tijdelijk, Erwin van Breugel op, die na het ontslag van trainer Peter van den Berg is toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal van de club uit de Jupiler League.

 

Van der Velden, eerder de assistent van Van Breugel bij RKC 2, stond donderdagochtend voor het eerst als eindverantwoordelijke voor de groep. “Het ging prima en ik kreeg de complimenten van Ton Verkerk, de technisch directeur”, sprak Van der Velden, die assistentie krijgt van Ton Cornelissen (53), oud-spits van onder meer NAC, RKC, RBC, De Graafschap en Sparta.
Van der Velden combineert zijn functie bij RKC met het hoofdtrainerschap bij de Arnhemse zaterdagderdeklasser SC Oranje. Onduidelijk is of Van der Velden het seizoen als technisch eindverantwoordelijke bij RKC 2 afmaakt. In het Brabants Dagblad liet Frank van Mosselveld weten dat de club maandag 8 januari een nieuwe hoofdtrainer heeft. Hans de Koning lijkt de voornaamste kandidaat om de ontslagen Peter van den Berg op te volgen. Mogelijk keert Van Breugel, die nu met Regilio Vrede de training van de Waalwijkse hoofdmacht leidt, dan weer terug naar het tweede team.