Carel van der Velden assistent-trainer bij FC Den Bosch JO19

31 mei 2017 | Van onze AS-redactie

Carel van der Velden blijft behalve trainer van de Arnhemse zaterdagderdeklasser SC Oranje, komend seizoen ook in dienst van FC Den Bosch. De 44-jarige Arnhemmer wordt bij JO-19, het hoogste juniorenteam, de assistent van hoofdtrainer Hanky Leatemia.

“De kogel is eindelijk door de kerk”, vertelde Van der Velden. “Na een jaar samen met Edwin Peters met heel veel plezier het team onder 17 jaar te hebben getraind, ga ik nu samen met mijn maatje Hanky Leatemia het onder 19 team doen. Super om bij mijn ouwe cluppie te blijven werken.”
Volgens de Arnhemmer bijten zijn werkzaamheden bij SC Oranje en FC Den Bosch elkaar niet. “Met FC Den Bosch spelen we heel vaak doordeweeks en ook op zondag.”
Afgelopen seizoen had FC Den Bosch bij de jeugd een samenwerkingsverband met RKC Waalwijk. De jeugdteams voetbalden onder de naam Brabant United.  Peters en Van der Velden hadden het JO17-team onder hun hoede. Aan dat samenwerkingsverband tussen de twee Brabantse clubs is nu een einde gekomen. 
Met Leatemia gaat Van der Velden komend seizoen aan de slag bij het hoogste juniorenteam van FC Den Bosch. Leatemia, die vooral als zaalvoetballer furore maakte en 112 keer uitkwam voor het Nederlands zaalvoetbalteam, was in het seizoen 2015-2016 assistent-trainer bij de hoofdmacht van FC Den Bosch. Als prof Leatemia speelde ook nog 22 wedstrijden in het eerste elftal van NEC.
Van der Velden kwam als profvoetballer onder meer uit voor Wageningen en FC Den Bosch. Het grootste deel van zijn profcarrière speelde hij echter in Engeland. Met Barnsley, waar hij tweeënhalf jaar speelde, promoveerde de Arnhemmer naar de Premier League. Later verkaste hij naar Ierland, waar de Arnhemmer uitkwam voor Shelbourne FC en Sligo Rovers.