Cagri Bakir helpt ESA A1 aan 3 punten

28 maart 2011 | Van onze AS-redactie

ESA A1 heeft zich hersteld van 2 eerdere nederlagen. De Arnhemse ploeg won in de vierde divisie F met 2-1 van VVOG A1. Cagri Bakir (foto) scoorde uit een vrije trap 5 minuten voor tijd de winnende treffer: 2-1.

VIERDE DIVISIE F
ESA A1 – VVOG A1 2-1 (1-0)
ESA A1 was voor rust de betere ploeg en kreeg ook de meeste kansen. In de 20ste minuut was te raak, toen Robin de Ruiter de bal na een voorzet van Nabil Nasri klaarlegde voor Yahya Hotak: 1-0. De thuisclub kreeg kansen die voorsprong uit te bouwen, maar was wat ongelukkig in de afronding.
Na een misverstand in de ESA-defensie kwam VVOG een kwartier voor tijd op gelijke hoogte: 1-1. ESA ging daarna fanatiek op jacht naar een nieuwe voorsprong. Job Seinen scoorde 10 minuten voor tijd, nadat Hotak de bal had breed gelegd. De arbiter keurde de treffer, in de ogen van ESA onterecht, af wegens buitenspel.
De ploeg van trainer Peter Gerritsen zette zich snel over die teleurstelling heen en het was Cagri Bakir die de bal uit een vrije trap schitterend in de kruising krulde: 2-1.
Trainer Peter Gerritsen was dolblij met de zege. “Ik ben heel tevreden over de instelling van de spelers en de manier waarop is gevoetbald. Tegen een sterk VVOG hebben we achterin heel weinig weggegeven en dat was een groot pluspunt.”
Zaterdag speelt ESA A1 de inhaalwedstrijd bij Quick 1888. De Arnhemse ploeg heeft aan een gelijkspel genoeg voor het behalen van de periodetitel.

Uitslagen vierde divisie F
Juliana ’31 A1 – AWC A1                       3-2
WSV A1 – Voorwaarts A1                      9-0
Quick 1888 A1 – Concordia Wehl A1 2-2
ESA A1 – VVOG A1                                 2-1
SDV Barneveld A1 – DTS ’35 A1           4-5