‘Büttner op de radar van PSV’

31 augustus 2017 | Van onze AS-redactie

PSV is in paniek. De Eindhovense club heeft op de laatste dag van de transferperiode haar oog laten vallen op Alexander Büttner. De linkervleugelverdediger moet bij PSV de opvolger worden van Jetro Willems, die enkele weken geleden de overstap maakte naar Eintracht Frankfurt.

PSV hoopte lange tijd op de komst van de Braziliaanse linksback Douglas Santos, maar Hamburger SV heeft laten weten de verdediger niet meer te laten gaan. Trainer Philip Cocu van PSV stelde afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kenneth Paal op als linksback. De 20-jarige Arnhemmer, die zijn loopbaan begon bij ESA, is echter een middenvelder. Het geeft aan hoe hoog de nood is bij PSV.
De kans dat Büttner nog naar PSV verkast, is echter minimaal. “De eigenaar van Vitesse wil er niet aan meewerken, omdat Vitesse een druk programma heeft en in Europa goed voor de dag wil komen”, zegt Alexander Bursac, zaakwaarnemer van Büttner in het Algemeen Dagblad en de Gelderlander. “De kans dat dit dus nog gaat gebeuren, lijkt me heel klein tot nihil.”
PSV heeft in een officiële reactie laten weten dat er niets speelt rond Büttner, maar dat de club nog steeds op zoek is naar een nieuwe linksback.

* Foto boven: Alexander Büttner in actie tegen AZ, afgelopen zaterdag.  (Foto: Wil Kuijpers Fotografie)