Burgemeester Herman Kaiser van Arnhem verbiedt PSV – West Bromwich Albion

22 juli 2016 | Van onze AS-redactie

Burgemeester Herman Kaiser van Arnhem heeft de wedstrijd PSV – West Bromwich Albion, die zaterdagmiddag in Gelredome zou worden gespeeld, verboden. Uit informatie van de politie is gebleken dat tientallen PSV supporters, waaronder leden van de harde kern, van plan waren om ’s middags naar de Arnhemse binnenstad te komen om daar met Vitesse-supporters op de vuist te gaan.

Volgens een persbericht van de gemeente Arnhem is dat laatste inmiddels van verschillende bronnen vernomen. ‘Voor de gemeente is dit een onacceptabele situatie. Dit was bedoeld als een vriendschappelijke wedstrijd waarbij het treffen van supportersgroepen absoluut geen pas heeft’, zo staat in het persbericht. Nu de wedstrijd is afgelast worden er dan ook geen PSV supporters verwacht. Als Eindhovense fans wel naar Arnhem komen, zullen zij uit het centrum worden geweerd.
De wedstrijd Vitesse – FC Porto zal zaterdag wel gewoon doorgaan. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 15.30 uur. De organisator van de FOX Sports Cup, MatchIQ, zal op korte termijn meer informatie geven met betrekking tot reeds gekochte kaarten.

Op Nu.nl laat PSC-directeur Toon gerbrands weten dat ‘een grens is bereikt’. “We hebben een wedstrijd tegen ‘QPR’ achter gesloten deuren moeten spelen. We hebben een trainingskamp naar Zwitserland moeten verplaatsen, omdat we niet welkom waren in Duitsland. En nu dit. We gaan er alles aan doen om te achterhalen wie hierachter zit, want we tolereren dit niet langer.”