Bumé Zilveren Bal prooi Presikhaaf

16 januari 2011 | Van onze AS-redactie

FC Presikhaaf heeft zondag het Bumé Zilveren Bal Toernooi op zijn naam geschreven. De ploeg van trainer Dennis van Beukering was in de finale veel te sterk voor VVO (4-1).

Presikhaaf trakteerde de vele toeschouwers op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal zondagmiddag in het eerste half uur op een ware voetbalshow. Met bij vlagen oogverblindende combinaties speelde de tweedeklasser VVO van de mat.
“Het was voetballes”, stak VVO-trainer Hans Liethof de loftrompet over Presikhaaf. “Presikhaaf speelde zoals wij het ons hadden voorgesteld. Ook wij wilden snel druk zetten, maar Presikhaaf deed hetzelfde en bleek dat dus beter te kunnen.”
Geen schande, want de Velpse ploeg speelt twee klassen lager. Essen Gürbüz opende al snel de score, waarna Levent Akat (tweemaal) en Arjen Wensink de stand naar 4-0 tilden. De treffer van Wensink was er eentje om in te lijsten. De voortreffelijk spelende middenvelder joeg de bal van ruim 25 meter over VVO-doelman Frans Budel in het doel. Nog voor de pauze deed VVO wat terug via Berni van Vloten: 4-1.
Na de hervatting deed VVO, de ongeslagen koploper in de vierde klasse F, niet meer onder voor Presikhaaf. Van Beukering had wel een vijftal wissels doorgevoerd. “Maar ik heb een selectie van 24 man en eigenlijk maakt het niet uit wie er speelt”, sprak de trainer van Presikhaaf. “Het tactische concept ligt vast, dus iedereen weet hoe er moet worden gespeeld.”
“Wij waren na rust minimaal gelijkwaardig”, vond VVO-trainer Hans Liethof. “Wij hielden gelijke tred met de ploeg die toen bij Presikhaaf in het veld stond. Jammer dat we het niet konden vertalen in doelpunten.”