Budel: ‘Bal was zwanger van effect’

22 mei 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Doelman Frans Budel (foto) van VVO vervulde zondag in het nacompetitieduel met Eldenia (2-2) een belangrijke rol. De 40-jarige aanvoerder ging bij de late gelijkmaker niet geheel vrijuit. “De bal was zwanger van effect”, zei Budel.

Budel had VVO er in de eerste ronde van de nacompetitie tegen SCP met geweldige reddingen doorheen gesleept. Zondag leerde de geroutineerde doelman ook de andere kant van de medaille kennen. Een kwartier voor tijd leidde VVO nog met 2-0, vervolgens verschalkte spits Bryan van Schooten de Velpse keeper met 2 doelpunten.
“Bij die eerste tegengoal kon ik nooit bij de bal”, zei Budel. “Die was zo goed en met veel vaart via de grond ingekopt. Ook al had ik gedoken, dan nog had ik er niet bij gekund. Het was het eerste duel dat Casper Athmer verloor van Bryan van Schooten en de bal lag er meteen in.”
Tot overmaat van ramp voor VVO viel in blessuretijd ook nog de gelijkmaker. Ramon van Steenbergen speelde te kort terug op Dennis de Ridder, waarna de bal via de kluts in bezit van Eldenia kwam. De bal leek na de voorzet een prooi voor Budel te worden, maar de doelman kon er onvoldoende bij en via zijn handen viel de bal voor de voeten van Van Schooten, die raak knalde.
“De bal was zwanger van effect en draaide steeds verder weg”, zei Budel. “Onvoorstelbaar. Het is het lot van de keeper. Bij ons eerste doelpunt liet de keeper van Eldenia de bal ook los, die was ook houdbaar.”
Volgens Budel was VVO niet gebroken. “Wel even teleurgesteld. Want je laat een 2-0 voorsprong schieten. Dan was het al ‘kat in ’t bakkie’ geweest. Maar de volgende wedstrijd is op kunstgras. Dan kunnen wij meer laten zien. En dan hoop ik dat de finale ook op kunstgras is. Ja, met VVO.”


Doelman Frans Budel, hier in actie tegen VDZ, stompt de bal weg. (Foto: Irene Gudden, www.ireneguddenfotografie.nl)

——————————————————————

(Advertentie)

VVO zoekt verzorger

VVO zoekt voor het seizoen 2011/2012 een:
SPORTMASSEUR / VERZORGER, voor de selecties van het 1e en 2e elftal.

VVO is een gezellige en groeiende voetbalvereniging waarvan het 1e elftal in de 4e klasse speelt. De club heeft 6 seniorenelftallen en verscheidene jeugdelftallen die op een hoog niveau spelen.

Als (hoofd)verzorger van VVO heb je je eigen verzorgingsruimte voor het behandelen van de spelers. Op de trainingsavonden (dinsdag en donderdag) word je als verzorger geacht aanwezig te zijn, evenals bij de wedstrijden van het 1e (voornamelijk op zondag). Spelers van andere elftallen dan 1 en 2 hebben de mogelijkheid een afspraak met je te maken voor blessurebehandelingen.

 Wij zoeken een gemotiveerde en gediplomeerde sportmasseur die zelfstandig kan functioneren. De vergoeding is nader overeen te komen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nico Budel (06 4670 5900, n.budel@bume.nl) of Roland van Dijk (06 53771770, info@gigantischwonen.nl).

 ——————————————————————