Bryan van Schooten schiet Eldenia naar finale tegen OVC ’85

16 augustus 2019 | Van onze AS-redactie

Eldenia staat zondagmiddag in de finale van haar eigen voetbaltoernooi. De ploeg van trainer Erwin Koen versloeg donderdagavond de Oosterhoutse vierdeklasser OSC met 5-1. De bij de Eldense ploeg teruggekeerde Bryan van Schooten velde al binnen twintig minuten het vonnis over OSC door de productie van een puntgave hattrick. Eldenia treft in de finale OVC’85, dat na een 1-1 eindstand tegen VVO beter was in het nemen van strafschoppen.

Erwin Koen, trainer Eldenia

Van Schooten gaf op sportpark Elden maar meteen zijn visitekaartje af. Opgegroeid bij Eldenia, keerde de topschutter na een aantal omzwervingen (Arnhemse Boys, RKHVV, SC Oranje en AZ 2000) deze zomer terug op het oude nest. In zijn eerste duel liet de spits al zien dit seizoen van grote waarde te kunnen worden voor de zondagse derdeklasser.
Na de 3-0 ruststand zorgde Louan Aarts meteen na de pauze voor 4-0. OSC scoorde tegen, waarna Pim Cornelissen de eindstand op 5-1 bepaalde.

Zondagderdeklasser Eldenia treft zondag in de finale het Oosterbeekse OVC ’85. De formatie van de Marco Bosch, uitkomend in de derde klasse van het zaterdagvoetbal, was na strafschoppen te sterk voor de zondagse derdeklasser VVO.
Daar zag het in het eerste half uur geenszins naar uit. De Velpse formatie van trainer Martijn van de Hell tikte het behoudende OVC ’85 volledig van het veld, maar in die sterke fase was VVO slordig voor het doel van de Oosterbekers. Verder dan een door de prima leidende arbiter Sander Mulder ten onrechte wegens buitenspel afgekeurde goal van Thijs Janssens, na een vlagsignaal van de OVC-grensrechter, kwam VVO niet.

Na een reeks wissels aan beide kanten was het duel na de hervatting meer in balans. De beste kansen waren daarbij voor OVC ’85, maar de VVO-doelman Max Janssen redde een paar keer knap.
Vijf minuten voor tijd leek VVO toch met de winst te gaan strijken. Coen Janssen tikte de bal na een corner van Emre Akdemir in het Oosterbeekse doel: 1-0. OVC ’85 gaf echter niet op. Na een prima aanval kopte Nick Bijlsma na een fraaie voorzet van Terence Mesaki de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1. 
Doelman René Gerrist van OVC ’85 kwam in de noodzakelijke strafschoppenserie uiteindelijk als winnaar uit de strijd.

Uitslagen
Donderdag 15 augustus
Eldenia – OSC 5-1 (3-0)
VVO – OVC ’85 1-1 (0-0), OVC ’85 wns
Programma
Zondag 18 augustus
13.00 uur, finale: Eldenia – OVC ’85
13.00 uur, om derde plaats: VVO – OSC