Bryan van Schooten bezorgt Oranje zege

13 december 2015 | Van onze AS-redactie

SC Oranje heeft in de vierde klasse A prima zaken gedaan. De Arnhemse koploper won de lastige uitwedstrijd bij Excelsior Zetten met 1-0. Bryan van Schooten zorgde in de tweede helft voor de enige treffer.

 

De bezoekers openden sterk en waren voetballend de bovenliggende partij. SC Oranje combineerde uitstekend en gaf, compact verdedigend, niks weg. “Defensief stond het vandaag als een huis en dat is toch het fundament”, luidde na afloop het oordeel van Bob van Londen, samen met Hans Liethof verantwoordelijk voor de Arnhemse hoofdmacht.
Doelpunten bleven in de eerste helft uit en op slag van rust kreeg Oranje ook nog een tegenslag te verwerken. Aanvoerder Theo Groeneveld moest met een blessure naar de kant, maar hij werd echter prima vervangen door Thijs van Doorn.

Vlak na rust viel de beslissing in de wedstrijd. Wesley van Londen gaf vanaf rechts prachtige diagonale voorzet, waarna Bryan van Schooten koppend de naar later bleek winnende treffer liet antekenen. Excelsior Zetten perste er nog wel een slotoffensief uit, maar de verdiende Arnhemse zege kwam niet meer in gevaar.
Door deze zege is Oranje de winterkampioen. “We tekenen een zeer belangrijke overwinning aan, die we ons aan het einde van de competitie zullen heugen”, aldus een goed gemutste Van Londen na afloop.
De wedstrijjd in Zetten stond onder primaleiding van Hans Achterberg, in een ver ver;eden spits van VVO.

SC Oranje voert in 4A de ranglijst aan met 30 uit 13. DVV volgt met 27 uit 13. Krayenhoff (26 uit 13) en Kesteren (25 uit 13) zijn ook nog in de race om de titel. Wageningen is met 22 uit 13 vijfde.