Broers Ten Velde van ESCA naar Swift

24 mei 2014 | Van onze AS-redactie

De handbalbroers Lex en Sander ten Velde hebben hun vertrek aangekondigd bij ESCA. Het tweetal verruilt de de Arnhemse hoofdklasser voor eredivisionist en stadgenoot Swift. Doelman Martijn ten Velde, tweelingbroer van Sander, speelt al bij Swift.

Lex ten Velde (23) vertrok in de zomer van 2011 van Swift naar ESCA en maakt nu dus weer de omgekeerde weg. “Ik ging toen een opleiding volgens bij de marechaussee en kon dat niet combineren met handballen in de eredivisie. Daarom heb ik toen een stapje teruggedaan”, vertelt Ten Velde.
Volgens Ten Velde waren het drie prachtige jaren bij ESCA, dat door een samenwerkingsverband met AAC 1899 volgend seizoen verder gaat onder de naam E&A. “Maar ik ben klaar met de opleiding en er is nu ruimte om weer een stapje hogerop te maken. Ik ga bij Swift voor het eerste.”
Ten Velde heeft er alle vertrouwen in dat hij weer op het hoogste niveau kan aanhaken. “Conditioneel is dat geen probleem. Komt ook door mijn opleiding. Handballend zal ik een inhaalslag moeten maken en me weer aan het niveau moeten optrekken.”
Sander ten Velde (20) vertrok in de zomer van 2012 van Swift naar ESCA en keert dus samen met zijn ouder broer terug. Lex ten Velde: “Dan hebben we ook nog mijn andere broer, Martijn. Hij speelt al bij Swift en gaat als keeper ook voor het eerste. Dan kan dan een mooie familieclash worden als we tegen Houten spelen. Die ploeg is gepromoveerd naar de eredivisie en daar handbalt Rutger, nog een broer.”
Swift-trainer Johan Peters, die Thies Berendsen zag vertrekken naar Hurry Up, is blij met de terugkeer van de broers Ten Velde. “Het is altijd mooi als ‘oude jongens terugkeren en zo de selectie van het eerste en tweede team versterken. Lex heeft nadrukkelijk de intentie de motivatie om in het eerste te komen. Daar ben ik als trainer en coach hartstikke blij mee.”