Broers Harrak Gharafi weg bij Ostrabeke

9 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

De broers Mustafa en Rachid Harrak Gharafi zijn per direct vertrokken bij Ostrabeke. Beiden misdroegen zich tijdens het gewonnen duel met Wageningen (5-2). Zij besloten zaterdag na telefonisch contact met trainer Marcel Tombokan zelf te stoppen.

“Dat was een goede keuze, want anders had ik die beslissing voor ze genomen”, vertelt Tombokan. “Want geen enkele speler is belangrijker dan het team of de vereniging.”
Mustafa Harrak Gharafi zag in de wedstrijd tegen Wageningen twee keer een gele kaart en dus rood. In beide gevallen wegens commentaar op de leiding. Na rust wisselde Tombokan Rachid Harrak Gharafi wegens een blessure, waarna hij op weg naar de kleedkamer buiten zinnen raakte en in bedwang gehouden moest worden.
Tombokan: “Rachid werd uitgedaagd door het Wageningse publiek, maar wat er verder gebeurde weet ik niet. Ik ben met de wedstrijd bezig en volg een gewisselde speler niet als hij naar de kleedkamer gaat.”
Tombokan zegt geen spijt te hebben dat hij de broers Harrak Gharafi een kans heeft gegeven bij Ostrabeke. “Die jongens hebben zichzelf aangemeld en de technische commissie heeft afspraken met ze gemaakt. Ik ken mezelf als trainer en ik heb toen gezegd: ‘Ik hoop dat ik de eerste trainer ben die er voor zorgt dat deze jongens een heel seizoen bij een club afmaken. Helaas is dat niet gelukt.”

Ostrabeke behaalde zaterdag in de vierde klasse B een eenvoudige zege. In Wageningen werd het 2-5 en dat betekende de vijfde overwinning op rij. Door doelpunten van Giel-Jan Wittenburg, Aleksander Bursac en Rachid Harrak Gharafi was de wedstrijd bij rust al beslist: 0-3. Na de hervatting maakte Rachid Harrak Gharafi met zijn negende en laatste treffer van het seizoen ook de 0-4. Wageningen deed vervolgens twee keer wat terug (2-4), maar Niek Steemer bepaalde eindstand op 2-5.
“Wageningen speelde ons een beetje in de kaart door een man op onze centrale verdediger René van Gameren te zetten”, zei Marcel Tombokan, trainer van Ostrabeke na afloop. “Maar daardoor was onze ander centrale verdediger steeds vrij en hij kan ook goed opbouwen. We vonden steeds de vrije man.”
Buiten alle tumult was het voor Ostrabeke een prima dag, want achtervolger De Kieviten verloor met 5-4 van Duno. Ostrabeke gaat met 15 uit 5 aan de leiding, De Kieviten heeft 11 punten, maar speelde al zes duels. Redichem staat met 10 uit 5 op de derde plaats.

Uitslagen vierde klasse B:
DVOV – Veluwse Boys             2-4
Redichem – Rood-Wit’58       4-1
Ede/Vicotoria – de Glind        1-2
Duno – De Kieviten                  5-4
Wageningen – Ostrabeke       2-5