Broers Bugter naar NK tijdrijden

7 juni 2011 | Van onze AS-redactie

De broers Luuc en Jasper Bugter starten woensdag in het Nederlands kampioenschap tijdrijden in Emmen. Luuc Bugter rijdt de 18 kilometer bij de junioren, Jasper start op dezelfde afstand bij de nieuwelingen.

Of er voor de fietsende broers uit Elden een podiumplaats inzit, is de vraag. Luuc Bugter (foto links) is wel een tijdritspecialist en werd vorige week nog kampioen van het district Midden-Nederland. Maar hij heeft last van een slepende spierblessure in de kuit, overgehouden van het schaatsseizoen. Luuc Bugter: “Waarschijnlijk is er sprake van een spierweefselbeschadiging. Ik word nu behandeld door een fysiotherapeut in Zwolle. Hij past de shockwave therapie toe, een behandeling met elektrische schokjes.”
Hoewel hij vorige week de beste van Midden-Nederland was, is de 18-jarige wielrenner niet in topvorm en rekent hij woensdag in Emmen niet op een medaille. Bugter: “Ik ben niet honderd procent. Mijn linkerbeen is nog altijd veel sterker dan het rechterbeen. Onder normale omstandigheden had ik een podiumplaats kunnen halen, maar als ik nu tussen de vijfde en de tiende plaats eindig, ben ik tevreden. Belangrijker voor mij is eigenlijk het Nederlands kampioenschap op de weg, over anderhalve week in Dalen. Het zou mooi zijn als ik dan weer helemaal fit ben.”
Zijn 16-jarige broer Jasper (foto rechts) denkt wel stiekem aan een medaille. Hij is nagenoeg hersteld van een recente  valpartij, waarbij hij fikse schaafwonden opliep. Hij werd vorige week vierde op het districtskampioenschap. De  jonge wielrenner heeft zich goed kunnen voorbereiden op het NK en voelt zich fit voor de wedstrijd van woensdag. Kansen? “Vorig  jaar werd ik achtste. Misschien zit er nu wel een podiumplaats in. Ik voel me aardig in vorm.”

De categorieën die woensdag aan de start verschijnen, zijn de junioren en nieuwelingen (jongens en meisjes) en de beloften. Het NK-parcours met een lengte van 18 kilometer is uitgezet in de omgeving van Zwartemeer bij Emmen.