Broekland weer te sterk voor ESCA

19 februari 2013 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van ESCA hebben in de eerste klasse voor de tweede keer dit seizoen verloren van Broekland. Na de 20-23 thuisnederlaag ging het ook in de uitwedstrijd mis bij de nummer laatst op de ranglijst: 21-14.

ESCA, dat drie speelsters door vakantie en blessures miste, liep tegen een pijnlijke nederlaag op. De gasten begonnen te slap aan het duel en legden het in de defensie vooral af op kracht. Na 13 minuten leidde Broekland al met 6-1.
Daarna brak een sterke fase aan van ESCA. De Arnhemse ploeg had de achterstand vijf minuten voor de pauze teruggebracht tot 8-6, maar moest in de slotfase van de eerste helft toch weer terrein prijsgeven. Ruststand 11-7.
Tijdens de rust kwamen de speelsters van ESCA tijdens een stevig gesprek tot de conclusie, dat verliezen bij Broekland niet nodig was. Alle goede bedoelingen ten spijt konden de bezoeksters de wedstrijd ook na de hervatting niet naar zich toetrekken.
Zo verloor ESCA voor de tweede keer dit seizoen van Broekland, dat ondanks de zege nog steeds op de elfde en laatste plaats staat in de eerste klasse met 9 punten uit 15 wedstrijden. ESCA is met 13 uit 14 vijfde.

Doelpunten ESCA: Desiree Lucassen, Kim de Blok, Hayke van Valburg 4, Imke Kranenburg en Marieke van Oel 1.