Bram van Aken: ‘Het kan alle kanten op’

29 mei 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Rheden staat dinsdagavond in de halve finale van de Arnhem Cup tegenover Presikhaaf. Rheden speelt een klasse hoger dan de Arnhemse opponent, maar dat bombardeert Rheden volgens trainer Bram van Aken nog niet dé favoriet.

“Ik verwacht een open wedstrijd. Het kan alle kanten opgaan”, zegt Bram van Aken, trainer van Rheden. “Wij mogen dan een klasse hoger spelen, Presikhaaf heeft een hele goede ploeg. Ze zijn natuurlijk niet voor niets kampioen van de tweede klasse geworden. Wij hebben dit seizoen ook twee keer een oefenwedstrijd gespeeld tegen Presikhaaf en tweemaal verloren.”
Volgens Van Aken spelen ook andere factoren dan alleen kwaliteit een rol. “Wie heeft het meeste zin?  Wie is er nog het meest fris aan het einde van het seizoen? Ik proef in ieder geval bij onze spelers dat ze graag de finale willen halen en die Arnhem Cup ook willen winnen. Dat is bij ons steeds een doel geweest.”
Rheden presteerde dit seizoen in de eerste klasse uitstekend en haalde zelfs de nacompetitie. Promotie zat er net niet in. “We zijn dik tevreden over hoe het seizoen verlopen is”, zegt Van Aken. “Het is alleen jammer dat er nog 2 spelers vertrekken die eerst hadden aangegeven te zullen blijven. Op dit tijdstip word je daar niet vrolijk van.”
Verdediger Jara Arends vertrekt naar Ostrabeke, aanvaller N’faly Fofana naar Babberich/Liemers. Frank van Bindsbergen heeft aangegeven lager te willen spelen of eenmaal per week te trainen en dan eventueel beschikbaar te zijn voor het eerste elftal.”

Programma Arnhem Cup
Halve finales

di. 29 mei:  Rheden – Presikhaaf (19.30 uur)
do. 31 mei: RKHVV – De Bataven (19.30 uur)
Finale
Zo. 10 juni (19.00 uur).
Alle wedstrijden worden gespeeld op het terrein van VV Elsweide in Arnhem.