Boys willen huid duur verkopen

8 juli 2011 | Van onze AS-redactie

Voor Arnhem is het een geweldig affiche: Arnhemse Boys-Vitesse. Chelsea zegde af en nu mogen de Boys zaterdag op de Schuytgraaf aantreden tegen de grote broer uit het Gelredome. Boys-trainer Ricardo Gil Muinos had nauwelijks tijd om zijn mannen klaar te stomen voor het vriendschappelijke duel.

Lukt de voorbereiding een beetje?
Ricardo Gil Muinos: “Ik mis vier jongens door vakanties. Dat valt dus mee op een selectie van 22 spelers. We zijn vorige week donderdag begonnen met de training, oorspronkelijk zouden we op 26 juli van start gaan. Dinsdag hebben we geoefend tegen FC Presikhaaf, daarna woensdag getraind. We hebben gelukkig dus nog iets kunnen doen. Daarmee verklein je ook de kans op blessures.”

Hoe ging dat tegen FC Presikhaaf?
“We hebben 3 keer een half uur gespeeld, ik heb iedereen in actie kunnen zien. Met 3-2 verloren maar ik ben tevreden over het spel. Bovendien hebben we iets aan de conditie kunnen doen en wat afspraken over de looplijnen kunnen maken.”

Trainen jullie door na VItesse?
“Ik ga op 11 juli met vakantie, twee weken Spanje. Op 26 juli beginnen we weer. Maar we hebben een begin gemaakt en dat moet je doortrekken. In de komende weken zullen de spelers dus veel voor zichzelf trainen.”

Hoe kijk je tegen zo’n wedstrijd tegen VItesse aan?
“We waren positief verrast door het aanbod. Het is echt leuk, voor de spelers, voor het publiek, voor de uitstraling.”

Ben je niet bang dat je wordt afgeschoten?
“Ik ben alleen bang voor het laatste half uur. Want dan zal de conditie een grote rol gaan spelen. We moeten er uiteraard rekening mee houden dat we niet te veel aan de bal komen, we moeten de ruimtes dus klein houden.”

SML won pas geleden nog met 3-2 van Vitesse.
“Absoluut onvergelijkbaar. Vitesse was toen lang niet compleet. Er is een nieuwe trainer en reken maar dat zijn spelers iets willen laten zien zaterdag.”

Tevreden over jouw vernieuwde selectie?
“Zeker, er is veel fysieke kracht en loopvermogen bij gekomen. Met deze selectie van 22 man zijn we sterker geworden. We gaan straks voor de bovenste plaatsen. Maar eerst Vitesse. Dat maak je niet vaak mee.”

Arnhemse Boys-Vitesse, zaterdag 9 juli, sportpark De Schuytgraaf, aanvang 16.00 uur.