‘Boys’ vestigt hoop op nacompetitie

7 april 2013 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys kan de hoop op directe handhaving in de derde klasse D vrijwel opgeven. Na het verlies tegen Hatert (2-4) lijkt de nacompetitie nog de enige vluchtroute, maar dan moet DVOL nog wel gepasseerd worden op de ranglijst.

Uit de derde klasse D degraderen twee ploegen rechtstreeks, de nummer drie van onderen moet via de nacompetitie proberen degradatie te ontlopen.
Arnhemse Boys staat met 13 punten uit 19 duels op een voorlaatste plaats. DVOL staat daar met één punt meer net boven. Beuningse Boys, de nummer negen in de stand, lijkt na de 7-0 winst van zondag op DVOL niet meer in te halen. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft Arnhemse Boys een achterstand van zes punten op Beuningse Boys.
De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños had zondag een geweldige start tegen Hatert. Op sportpark De Schuytgraaf nam de thuisploeg, gehavend door het ontbreken van Ludwig Hartemink en Ricky Görtz (beiden geschorst), binnen 20 minuten een 2-0 voorsprong door doelpunten van Sydney Knoops en Alex Kwieman.
“Even later had Ramon van Steenbergen Hartert de genadeklap moeten geven”, vertelde Gil Muiños na afloop. “Ramon stond na een dieptepass van Dave van de Kolk alleen voor de keeper en hij kreeg ook de hulp van de meegelopen Leroy Lucke. Helaas ging Ramon voor eigen eer en schoot tegen de keeper op.”
Vlak voor rust ging keeper Lama Barry van Arnhemse Boys in de fout, waardoor Hatert nog voor rust kon tegenscoren: 2-1. Barry eiste kort na de pauze opnieuw een hoofdrol voor zich op. Bij het uitkomen pakte hij een tegenstander bij de voet, waarna de bal op de stip ging. Barry stopte de penalty, maar na de daaropvolgende corner ging de doelman opnieuw in de fout en was de gelijkmaker een feit: 2-2.
Gil Muiños: “We probeerden daarna de overwinning te forceren, maar helaas scoorde Hatert opnieuw. Een goede aanval van Hatert werd prachtig afgerond door hun spits. Die mentale tik kwamen we niet meer te boven. in blessuretijd werd het ook nog 2-4.”