Boys trekken opgaande lijn door

27 maart 2011 | Van onze AS-redactie

Arnhemse Boys trekt de opgaande lijn door. De ploeg van Ricardo Gil Muinos won zondag met 1-0 bij Trekvogels. De Boys haalden uit de de laatste 5 wedstrijden 12 punten en hebben aansluiting met de middenmoot van 3D.

Na een goede overwinning van een week eerder op de titelkandidaat Rood Wit (3-1, red) ging Arnhemse Boys zondag met veel vertrouwen naar de Trekvogels. Een belangrijke wedstrijd omdat de concurrent Blauw Wit tegen degradant Fortissimo aantrad. Vanaf het fluitsignaal waren het de Boys die het spel dicteerden. In de 1e helft kreeg Arnhemse Boys vier 100procent-kansen. Hussein Okal was 2 keer dichtbij een treffer maar zelfs oog om oog met de keeper lukte het hem niet om de 0 – 1 op het scorebord te zetten. Ruststand 0 – 0.
Gil Muinos: “Ik heb de spelers  in de rust verteld dat ze gewoon door moesten gaan. De  doelpunten zouden vanzelf wel vallen.” Dat gebeurde ook na 20 minuten. Een afgeslagen voorzet werd prima opgevangen door de goed spelende Dennis Jonathan en ook perfect met zijn linker afgedrukt in de lange hoek: 0-1.
Na de voorsprong ging de Trekvogels wat meer met de lange bal spelen waardoor de Boys met de rug tegen de muur kwamen te staan.  Maar de solide verdediging, met Brian van de Pavert en Mike Remie en de goed keepende Lama Barry, kwam niet echt meer in de problemen. Arnhemse Boys had iets verder uit kunnen lopen wanneer het zorgvuldiger was omgegaan met de kansen. Na deze goede overwinning heeft de ploeg  de aansluiting gekregen en is het gat met de nummer 6 zelfs geslonken tot 4 punten.

Andere uitslagen 3D:
Woezik – Groesbeekse Boys       0-1
Blauw Wit –  Fortissimo               6-2
Hatert – Union                              1-1
Rood Wit –  WAVV                         2-0
MASV – Leones                             1-4